Actualitate Administrație Featured Politică

CURG râuri de lacrimi fierbinți: Administrația Fritz cere cărbune din rezerva strategică, după ce Colterm a încasat o amendă de 21 milioane lei

Fără doar și poate, timișorenii branșați la Colterm vor avea parte de o iarnă grea. Administrația Fritz a anunțat, în repetate rânduri, că nu are banii necesari pentru ca plăti gazul necesar producerii de căldură. Furnizarea de agent termic a început de o săptămână și jumătate, însă în casele celor branșați e tot frig. Colac peste pupăză, ieri, Dominic Fritz a anunțat că Colterm va intra în insolvență.

Sub administrația Fritz, lista de datorii ale Colterm a explodat cu încă 21 de milioane de euro, bani aferenți amenzii încasate pentru că actuala administrație nu a cumpărat certificate verzi, care ar fi permis folosirea de cărbune pentru producerea de căldură. Acum, Fritz recunoaște că primăria nu are stocuri de cărbune și cere alocarea din resursa strategică a țării.

” Prefectul Ovidiu Drăgănescu a transmis Guvernului României, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, solicitarea Primăriei Timișoara pentru cărbune din rezerva strategică a României. Mulțumim. Colterm a încercat la jumătatea anului, în contextul creșterii explozive a prețului la gaz, să cumpere cărbune de la furnizorii tradiționali, precum Complexul Energetic Oltenia, dar aceștia au refuzat să ne livreze, din cauza datoriilor acumulate. Doar doi furnizori, din cei patru contractați de Colterm, s-au angajat că ne vor și trimite cărbune. O parte din el este pe drum. Cu conturile blocate de ANAF, compania de termoficare nu s-a putut îndrepta, cu credibilitate, spre alți furnizori, iar soluția de urgență astăzi este obținerea cărbunelui din rezerva strategică.Toți, indiferent de culoarea politică, ne dorim ca orașul să treacă cu bine peste această iarnă și mulțumesc liderilor partidelor și parlamentarilor de Timiș care se implică în găsirea soluțiilor la nivel național”, informează Fritz pe Facebook.

Related posts

Timişoara Saracens, o nouă confirmare pentru sezonul viitor

focustim

JAF la o casă de pariuri din Timișoara: un tânăr înarmat a plecat cu 1.000 de lei

Mădălina Staicu

Pandemia ia VACANȚĂ: 1.636 cazuri noi de COVID-19, aproape 32.000 de teste PCR: județele cu cele MAI MULTE infectări

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: