Actualitate Administrație Featured Politică

SCANDAL Nicolae Robu cere intervenția procurorilor după intrarea Colterm în insolvență

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, acuză că administrația Fritz vrea de fapt să falimenteze Colterm, primul pas fiind intrarea în insolvență, anunțată oficial ieri. Robu spune că Fritz a creat deliberat datorii companiei, prin refuzul de a achiziționa certificate verzi, iar acum cere cărbune de la Guvern, din fondul de rezervă.

Fostul edil acuză că la mijloc e vorba de manevre ilegale și cere intervenția procurorilor.

„Stimați timișoreni, în momentul în care Primarul Dominic Samuel Fritz a adus companiei, prin atitudinea sa iresponsabilă, acea amendă de 20 milioane euro, am atenționat că va fi greu –eu eram convins că imposibil!- să se evite insolvența, insolvență pe care eu am reușit să o evit timp de 8 ani și 4 luni.

Și tocmai evitând-o, mai bine-zis dându-mi cuvântul de onoare că o voi evita și respectându-mi cuvântul dat -cu altceva decât cu onoarea puteam garanta?!-, toți partenerii au avut încredere în mine și pe baza acestei încrederi am primit mereu, chiar cu întârzieri la plată fiind, de multe ori, gaz și cărbune, încât n-am lăsat orașul nicio zi fără căldură și apă caldă!

Acum, în insolvență, mă îndoiesc că vreun furnizor –de gaz, de cărbune, de electricitate, de apă, de servicii de transport- va mai livra ceva COLTERM fără ”banii jos”, cu anticipație.

Respectiv, că va mai avea încredere –dacă cumva a avut vreo clipă!- în Primarul care a recurs la insolvență. Dar, lucrurile sunt și mai grave, stimați timișoreni. Ce se întâmplă, miroase rău a pași premeditați spre falimentarea a societății! Este știut prea bine –mai ales de procurori și judecători- că infracțiunea de bancrută frauduloasă –pedepsită cu ani grei de închisoare!- debutează cu decapitalizarea societăților anvizajate pt falimentare, premergător introducerii lor în insolvență. Ori, COLTERM, tocmai a fost decapitalizat masiv, preluându-i-se, cu titlu gratuit, de către Primărie, patrimoniul, prin ultimul contract de delegare.

Deci, onorate Instituții ale Statului Român, rămâneți pe fază –sunt convins că deja sunteți, de asta spun “rămâneți”!-, căci se întrevăd lucruri interesante pt dv. Din păcate, în același timp, triste pt bieții timișoreni…Pt că mă aștept ca, din nou, acest personaj venit în Timișoara de nu se știe unde și nu se știe pt ce, ocupant în afara legii al poziției de Primar al Timișoarei, cu dosarul de angajat și acum, după un an, incomplet în privința actului de identitate care atestă domiciliul și în privința actelor de studii, deși legea cere aceste acte ca piese obligatorii în dosarul de personal al oricărui angajat, să o dea din nou cu “greaua moștenire”, fac cunoscute, mai jos, încă o dată, sumele plătite de mine către COLTERM în cei 8 ani și 4 luni cât am fost Primar. Și menționez din nou, că DATORIILE ISTORICE NU SUNT CREATE ÎN MANDATELE MELE, ci țin, în principal, de istoria mai veche a COLTERM, din epoca în care Guvernul României și Primăria Timișoara aveau obligația autoasumată de a subvenționa termoficarea și nu s-au achitat de această obligație nici până astăzi, iar acel deficit de venituri a condus la restanțe de plată către furnizori, care au atras zi de zi penalități și majorări uriașe. EU AM PLĂTIT MEREU LA ZI SUBVENȚIA ASUMATĂ, 240 DE LEI / GIGACALORIE, RESTUL DE 240 DE LEI / GIGACALORIE FIIND LĂSAT ÎN SEAMA ABONAȚILOR. Dar, iată tot ce am plătit, ținând, astfel, în viață COLTERM și nelăsându-vă pe dv fără căldură și apă caldă NICIO ZI!”, scrie Robu pe Facebook.

Foto: Opinia Timișoarei

Related posts

Omul de afaceri Ovidiu Tender, eliberat din detenție după ce a executat un SFERT din pedeapsă

Mădălina Staicu

Beat și FĂRĂ PERMIS, un bărbat era să producă mai multe accidente: A fost săltat prins de poliție și arestat pentru 24 de ore

Mădălina Staicu

Nicolae Robu se plânge pe Facebook: Duc trădări, lovituri fizice, sunt un ins sensibil

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: