Actualitate Administrație Featured

VIDEO JENANT Dominic Fritz se laudă cu lucrările de pe Cetății: tronsonul Bogdănești – Lazăr trebuia finalizat înainte de începerea școlii

Dacă la proiecte și competență nu excelează, actuala administrație Fritz dă dovadă de mult optimism. Primarul Timișoarei se felicită de unul singur pentru cum decurg lucrările la șantierul de pe Cetății. Ce nu spune Fritz este însă că la tronsonul Bogdănești – Lazăr lucrările care ar fi trebuit să fie finalizate încă dinainte de începerea școlii, însă nu sunt gata nici acum.

„Lucrările de pe Cetății merg înainte și merg foarte bine. Am realizat deja 15% din lucrare, în doar trei luni și jumătate de când am dat drumul la șantier. Progresul este constant și vizibil, iar echipele de pe șantier lucrează conform graficului. Vreau să îi mulțumesc viceprimarului Ruben Lațcău și echipei de implementare pentru ritmul dinamic cu care se derulează lucrările.În perioada aceasta se lucrează la secțiunea de capăt cu Bogdăneștilor, respectiv la rețeaua de apă și canalizare și la fundațiile pentru stâlpii de pe axul drumului. Pe partea dreaptă, cum mergi spre Gheorghe Lazăr, s-a realizat deja drenajul longitudinal. De asemenea, au fost făcute atât fundațiile și terasamentele pentru liniile de tramvai, cât și fundațiile stâlpilor pentru alimentarea tramvaielor, iar din 1 octombrie am semnat contractul cu Enel pentru relocarea rețelei de medie și joasă tensiune.Adesea sunt întrebat de ce durează atât de mult o astfel de lucrare.

Motivul e că o parte semnificativă e legată de ceea ce nu va mai fi vizibil ulterior – înlocuirea rețelelor de apă, canal, termoficare etc. Le facem acum, pentru a nu fi nevoiți mai târziu, să spargem din nou strada. Apoi, nu întotdeauna planurile subterane corespund cu realitatea de pe teren. În cazul lucrării de pe b-dul Cetății, pe o porțiune este nevoie de descărcare arheologică. Nu am oprit întreg șantierul, ci lucrările continuă pe porțiunile unde nu este nevoie de intervenția arheologilor”, anunță Fritz.

Related posts

BREAKING NEWS 5340 de cazuri noi de Covid-19, la doar 27.482 de teste prelucrate – HARTA INFECTĂRILOR pe județe

Mădălina Staicu

Focar NOU de coronavirus în Timiș, la o fabrică din Lugoj

Mădălina Staicu

18 artişti de la Filarmonica Banatul din Timişoara au concertat în China, în zona afectată de coronavirus

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: