Actualitate Featured Politică

Alegerile de la șefia PNL Timișoara se anunță din nou cu circ: Tabără întră în cursă și luptă din nou cu Ambruș

Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, ar putea câștiga alegerile pentru șefia PNL Timișoara folosindu-se de o simplă chestiune tehnică. La prima rundă de alegeri, câștigător a fost Raul Ambruș, din partea taberei Orban, care s-a înfruntat cu Cosmin Tabără, care a avut la rândul său susținerea declarată a președintelui PNL Timiș Alin Nica.

Alegerile s-au încheiat cu scandal după ce tabăra Ambruș a acuzat tabăra Nica- Tabără că a boicotat alegerile refuzând accesul unor membri PNL vechi. Acuzați de practic fraudă, cei din tabăra Nica s-au apărat spunând că acei votanți nu ar avea drept de vot la alegerile PNL Timișoara pentru că nu au drept de vot sau nu au plătit cotizațiile. Scandalul s-a încheiat cu suspendarea lui Raul Ambruș și a susținătorilor săi.

Revenind însă la a doua rundă de alegeri, deși Ambruș a intrat în cursă, o posibilă victorie a acestuia ar putea fi nulă de drept și asta pentru că printre sancțiunile care au insoțit suspendarea din PNL s-au numărat și suspendarea dreptului de a fi ales sau de a alege. Cu alte cuvinte, Ambruș nu are dreptul să candideze la șefia PNL Timișoara, deși anunțul privind candidatura sa a fost făcut chiar de PNL Timiș printr-un comunicat oficial cu iz de mea culpa, în care Ambruș recunoștea practic legitimitatea biroului politic care îl suspendase.

Related posts

TUPEUL POLITIC: Carantinată ABUZIV de Raed Arafat, Timișoara a ajuns exemplu de bune practici pentru ministrul Sănătății

Mădălina Staicu

BREAKING NEWS: NOI RESTRICȚII în Timiș – localuri închise, mască OBLIGATORIE în zeci de localități/ LISTA completă

Mădălina Staicu

Cele mai pierdute obiecte pe plajă

focustim
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: