Actualitate Administrație Featured Politică

S-a DETONAT NUCLEARA: au apărut actele care arată că Fritz nu avea domiciliul în Timișoara când a candidat pentru primărie

Documentele care arată că Dominic Fritz nu avea domiciliul în Timișoara la data la care a candidat pentru Primăria Timișoara au fost făcute publice. Adevărul a publicat actele și declarațiile depuse de Fritz în dosarul de candidatură. La acea dată, primarul avea reședința, adica ceea ce legea din România definește ca domiciliu secundar celui principal. Fritz se declară de meserie politolog și spunea, la data candidaturii că este activist. Actele depuse de Fritz au fost publicate de jurnaliștii de la Adevărul și pot fi consultate aici. Practic, pentru a candida, Fritz și-a trecut la domiciliu, adresa de reședință.

Avocatul Cristian Clipa, profesor la Facultatea de Drept a Universităţii de Vest din Timişoara, care a avut în trecut un contract pentru servicii juridice cu Primăria Timişoara condusă de Nicolae Robu, a declarat că  din punctual său de vedere reşedinţa nu este suficientă pentru o candidatură.

„Este şi practică. Eu am avut un client, candidat s-a prevalat de faptul că avea reşedinţa, dar nu avea domiciliul. Instanţa a spus că atât timp câtă vreme Codul Civil face distincţie între reşedinţă şi domiciliu, iar legea electorală vorbeşte despre domiciliu, doar satisfacerea condiţiei reşedinţei este insuficientă. În mod normal trebuie un domiciliu”, a declarat Clipa pentru sursa citată. Primarul Dominic Fritz a susţinut în permanenţă că a îndeplinic condiţiile cerute de lege pentru a candida, biroul electoral şi judecătorii confirmând candidature şi alegerea sa.

Related posts

AMATORISM sau SLUGARNICIE? Cu Robu trimis în judecată pentru corupție, PNL Timiș nu are NICIUN candidat pentru Primăria Timișoara

Mădălina Staicu

Alegerile SPULBERĂ pandemia: DOAR 7.096 de cazuri noi de coronavirus/ BILANȚ pe județe

Mădălina Staicu

7.365 de cazuri NOI de coronavirus: HARTA județelor unde boala face prăpăd

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: