Actualitate Eveniment Featured Sănătate

ULTIIMĂ ORĂ Comitetul de Vaccinare anunță NOI priorități în etapa a DOUA de vaccinare

Anunț important despre etapa a doua a campaniei de vaccinare din România. Ieri, guvernul a aprobat un act prin care se stabilesc noi priorități în rândul beneficiarilor. Reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) au transmis către echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) noile cerințe operaționale în baza cărora să fie modificată platforma de programare și posibilitatea de implementare a unor noi funcționalități, care să prioritizeze vârstnicii și persoanele vulnerabile, astfel încât pe parcursul unei zile, 25% din programări să fie destinate persoanelor din domeniile esențiale și 75% persoanelor vulnerabile.

Modificările solicitate vor fi puse în producție în următoarele zile, după dezvoltare și o scurtă perioadă de testare. Pentru persoanele înscrise de angajator în platforma de programare la vaccinare, în baza CUI sau CIF, numărul programărilor nu va putea depăși 25% din cele disponibile zilnic, iar cei înscriși se vor autentifica individual pe baza CNP-ului. După atingerea procentului de 25% de locuri ocupate, nu va mai fi posibilă programarea altor angajați în ziua respectivă, iar celelalte locuri vor putea fi ocupate de către persoanele de peste 65 de ani, persoanele cu afecțiuni cronice și cele cu dizabilități, precum și de personalul inclus în etapa I pentru care se continuă programarea și în etapa a II-a.

Această necesitate de corelare a numărului de doze de vaccin, sosite pe lanțul de aprovizionare din Uniunea Europeană de la companiile farmaceutice spre România, cu numărul de persoane care s-au înscris în platforma informatică pentru vaccinare și, implicit, pentru rapel este o situație întâlnită și în alte țări europene, astfel încât procesul de vaccinare să fie optimizat în funcție de stocurile existente la momentul respectiv.

Related posts

Managerul Spitalului Județean, explicații cu ATACURI la presă, în scandalul privind spitalul regional

Mădălina Staicu

Ridicări de mașini pe modelul Îngerii Galbeni, din nou la Timișoara: Primăria Timișoara amenință cu Parchetul

Mădălina Staicu

Nicolae Robu s-a DAT ÎN STAMBĂ la învestirea lui Dominic Fritz: Eu dau M-U-L-T-E goluri. Vă urez să fiți un primar mai bun ca mine

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: