Actualitate Administrație Economic Featured

Terasele se REDESCHID de luni – Călin Dobra îl trage de mânecă pe Robu: Soluții există. E nevoie de bunăvoință și implicare!

Liderul CJ Timiș, Călin Dobra, cere primăriilor din Timiș să ajute agenții economici din domeniul HORECA, a căror activitate se reia de luni, însă nu la parametri normali. Restricțiile de distanțare socială vor aduce probleme pentru patronii de terase, întrucât este posibil ca numărul clienților să fie mai mic. Dacă până acum ne plimbam pe stradă și decideam să luăm loc la o terasă, de acum înainte vom avea nevoie de rezervare, iar datele nostre personale vor fi stocate, pentru ca în cazul în care vreun client e diagnosticat cu coronavirus să putem fi depistați de DSP.

Dobra cere primarilor să aloce mai mult spațiu din domeniul public teraselor. Vizat este și Nicolae Robu, primarul Timișoarei,

„Redeschiderea teraselor e o veste bună. Pentru agenții economici, pentru clienți, pentru economie. Pentru domeniul HORECA, serios afectat de pandemie!

De la extaz, la o nouă agonie, însă, e un pas mic. Redeschiderea teraselor, cu respectarea măsurilor de distanțare socială, va aduce frustrare în rândul populației. Locurile, mult mai puține, vor fi mereu ocupate, reangajarea întregului personal, lăsat fără surse de venit, nu va fi posibilă, iar afacerile se vor lupta în continuare pentru supraviețuire. Automat, asta înseamnă și taxe mai mici la buget.

Fac pe această cale un APEL PUBLIC către toate primăriile din Timiș să ofere o mână de ajutor agenților economici. Iar măsura ce implică redeschiderea teraselor este o bună ocazie ca administrațiile locale să ia măsuri concrete și rapide, care să vină în sprijinul celor din domeniul HORECA, angajaților din acest sector, concediați sau aflați în șomaj tehnic de o lungă perioadă de timp, dar și cetățenilor. Suntem obligați să facem tot ce ne stă în putință pentru ca lucrurile să revină la normal.

Concret, consider că se impune ca statul, în acest caz primăriile, să SUPLIMENTEZE SPAȚIUL AFERENT TERASELOR, iar, astfel, numărul locurilor disponibile să nu fie afectat. Și se poate, în cele mai multe cazuri!

În Timișoara, de exemplu, avem norocul că dispunem de piețe largi, care permit extinderea teraselor, fără a-i afecta pe ceilalți cetățeni, dar și primăriile celorlalte orașe din județul nostru trebuie să arate solidaritate în asemenea situații speciale.

Trebuie să ne adaptăm și să reacționăm rapid. Soluții există. E nevoie de bunăvoință și implicare! Pentru binele fiecăruia!”, scrie Dobra pe Facebook.

Foto: Botoșăneanul

Related posts

Muncă SISIFICĂ – O asociere formată din 10 firme va reabilita Calea Bogdăneștilor

Mădălina Staicu

Cum evacuam un chirias problematic?!

focustim

Călin Dobra a EXPLODAT după ce ministriul Transporturilor a INSPECTAT centura de sud:Chiar și-au pierdut actualii miniștri orice urmă de rațiune?

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: