Actualitate Administrație Featured Sănătate

Se CALCĂ PEDALA pentru amendarea timișorenilor

Primăria Municipiului Timișoara și Direcția Județeană pentru Cultură Timiș vor încheia un protocol de colaborare privind clădirile monumente istorice individuale și clădirile situate în ansambluri și situri istorice protejate, aflate în Timișoara. Practic, prin acest demers, proprietarii lor vor fi mai ușor identificați și amendați dacă nu le întrețin corespunzător. Mai mult, pe lângă amenzi, aceștia vor plăti și amenzi mai mari.

În cadrul acestui protocol, ce urmează să fie supus aprobării Consiliului Local Timișoara, în următoarea ședință de plen, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș va elabora documentul “Obligația privind folosința monumentului istoric”, care cuprinde datele de identificare ale clădirii, obligațiile proprietarilor, date privind starea generală de conservare a clădirii etc.

Primăria Municipiului Timișoara va oferi acces specialiștilor direcției la imobilele pe care le are în proprietate sau administrare și va pune la dispoziție, cu titlu gratuit, documente relevante din arhiva instituției.

Reamintim proprietarilor de clădiri monument istoric că pot beneficia de servicii de consultanță cu titlu gratuit, oferite de specialiștii Biroului Reabilitare Cartiere Istorice și Monumente al Primăriei Municipiului Timișoara, situat pe Ștefan cel Mare nr. 2. Programul de lucru cu publicul este de luni până vineri, în intervalul orar 9,00 – 16,00. Programări se pot face la 0752 224.171 sau 0374 555.160, mail: reabilitare.monumente@primariatm.ro.

Related posts

RUPT de realitate: timișorenii branșați la Colterm ÎNGHEAȚĂ de frig în case, Fritz anunță că terenurile de sport din școli rămân deschise după ore

Mădălina Staicu

Primăria Timișoara a elucidat misterul blocării noilor tramvaie pe șine: Vatmanii STPT nu au suficientă experiență cu ele pe teren

Mădălina Staicu

Viceprimarul Tabără a ELUCIDAT marele mister: de ce Timișoara va avea stadion nou DUPĂ Pitești sau Constanța

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: