Actualitate Eveniment Featured Social

ÎNCĂ un protest la Prefectura Timiș: sindicaliștii Cartel Alfa au pichetat instituția, nemulțumiți de înghețarea salariilor

A fost din nou protest la Prefectura Timiș. Cartel Alfa a scos peste 100 de oameni în stradă. Nemulțumiți de deciziile Guvernului Cîțu, sindicaliștii au cerut renegocierea contractelor colective de muncă, creșterea salariului minim cu mai mult de 40 de lei și respectarea legislației în domeniul muncii.

Iată care sunt principalele probleme ridicate de sindicaliști:
1. Politica de austeritate în domeniul salarizării: Salariul minim garantat în plată crescut cu numai 41 lei în net; Înghețare drepturi salariale!
2. Lipsa posibilității efective de negociere a contractelor colective de muncă sectoriale și a contractului colectiv de muncă – unic la nivel național
3. Blocarea modificării actualei legi a dialogului social – Legea 62/2011
4. Politica fiscală care dezavantajează lucrătorul (43,5% taxe și impozitare, față de de 2,45% angajator (pe obligații internaționale), creșterea economică este distribuită 52% către capital și cca 40% către lucrători).
5. Lipsa respectului fata de legislația în vigoare a guvernului și partidelor politice parlamentare din coaliție, nerespectarea prevederilor legii coșului minim de trai decent (aflat în declarații și program de guvernare) în stabilirea salariului minim garantat în plată, cât și a prevederilor salariului minim european; blocarea în Parlament a OUG 79/2017 (transfer taxe de la angajator către lucrător), drept pentru care numeroși angajatori nu fac modificarea creșterilor salariilor brute.

Cartel Alfa reprezintă interesele a 53 sindicate și grupe afiliate, din mediul bugetar și privat.

Foto: deBanat.ro

Related posts

Carantina INSTITUITĂ la Spitalul Gătaia, prelungită pe termen nedetermiat

Mădălina Staicu

BILANȚUL ZILEI: 7 focare de coronavirus în Timiș

Mădălina Staicu

DOAR 165 de cazuri noi de coronavirus: 12.162 de români s-a vindecat deja de boală

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: