Actualitate

„Fratele mai mare” e student la UPT

Proiectul de suflet „Fii tu fratele mai mare”, organizat de Liga Studenţilor din Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii (LSFETc), a ajuns la ediţia cu numărul zece, aniversară.

Evenimentul va avea loc sâmbătă. În jur de 120 de copii din centrele de plasament din judeţele Timiş şi Caraş-Severin sunt aşteptaţi de 60 de voluntari ai organizaţiei în faţa Corpului Electro al UPT, începând cu ora 10, pentru a sărbători Ziua Copilului.

Copiii vor participa la diverse activităţi distractive şi interactive organizate de voluntari. Prin aceste activităţi cei mici îşi vor putea îmbunătăţi munca în echipă, creativitatea, încrederea în sine, îşi vor depăşi fricile şi se vor distra alături de „fraţii mai mari”.

Obiectivele acestui proiect sunt de a întări spiritul civic în rândul studenţilor şi de a atrage atenţia asupra importanţei integrării copiilor din centrele de plasament în societate.

Totodată, prin intermediul acestui proiect, LSFETc doreşte să încurajeze tinerii să se implice în activităţi de voluntariat, arătându-le beneficiile personale şi profesionale pe care acestea le pot aduce.

Grupul-ţintă este format, aşadar, din studenţii membri ai organizaţiei şi nu numai, toţi studenţii din cadrul UPT fiind invitaţi să se implice în proiect.

De pe urma acestei acţiuni beneficiază atât copiii şi centrele de plasament din care provin, cât si voluntarii implicaţi în proiect.

LSFETc îşi propune, prin intermediul proiectului, să transmită un mesaj societăţii în ceea ce priveşte tinerii defavorizaţi, dar şi de a oferi oportunitatea copiilor de a petrece o zi în mediul academic, de a-şi dezvolta abilităţile, de a-i motiva pe aceştia să urmeze calea învăţământului superior prin prezentarea beneficiilor.

Pe lângă aceste lucruri, studenţii îşi doresc să le ofere copiilor o zi „altfel”, în care să facă abstracţie de mediul lor de provenienţă, şi să le aducă zâmbetul pe buze.

Related posts

Șeful PSD Timiș a EXPLODAT după ce coaliția a demis Avocatul Poporului: Contestăm la CCR!

Mădălina Staicu

Maria Grapini și-a MOLIPSIT colegii: partidul transmite că îl susține pe ‘prefectul’ Dobra pentru șefia CJ Timiș

Mădălina Staicu

V-ați plătit la timp datoriile către bugetul local? Ghinion! – Peste 5.000 de timișoreni scapă de datorii, via CLT

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: