Actualitate Administrație Featured

EXCLUSIV Abuz GROSOLAN al RETIM, girat de Consiliul Local Timișoara și Primăria Timișoara: timișorenii, amendați ILEGAL că nu reciclează

În ultimul an, puține sunt asociațiile de locatari din Timișoara care nu s-au ales cu amenzi pentru că nu au colectat selectiv gunoiul. Pe scurt, RETIM a decis că timișorenii au obligația să colecteze selectiv deșeurile și, în unele cazuri, să care gunoiul peste un kilometru pentru a-l arunca unde trebuie. RETIM a pus doar pubele pentru cartoane și plastic și pentru deșeuri menajere la blocuri, astfel că toți cei care au de aruncat sticle de sticlă trebuie să le ducă cu plasa la pubelele speciale, aflate la kilometri distanță și care stau pline cu zilele, timp în care devin pericole publice, fiind înconjurate de cioburi.

Însă, RETIM nu e preocupată de propria ogradă, după cum o demonstrează în fiecare vară în care tomberoanele PUT efectiv a gunoi și compania nu își respectă obligația contractuală de a le spăla. Îi amendează, în schimb, pe timișoreni, pe motiv că nu își aruncă gunoiul selectiv. Toate bune și frumoase, doar că amenzile aplicate de RETIM și Poliția Locală sunt un abuz grosolan, girat de Primăria Timișoara și Consiliul Local Timișoara. Motivul este unul extrem de simplu. Câtă vreme pubelele sunt amplasate pe domeniul public și nu sunt sigilate încât doar locatarii să aibă acces la ele, RETIM amendează abuziv asociațiile de locatari care ar trebui, în opinia companiei, să își angajeze paznici pentru pubele, pentru ca trecătorii să nu arunce gunoiul în tomberonul greșit. Practic, RETIM nu poate demonstra că gunoiul aruncat în pubelele greșite aparține locatarilor și nu trecătorilor.

Foto: Bucuresti FM

Related posts

BATJOCURĂ După ce au circulat DEGEABA vreme de două luni, în plină stare de urgență, vaporasele STPT sunt trase la mal

Mădălina Staicu

Marian Vasile intră TARE în Robu, după ce a fost trimis în judecată de DNA: ‘Să se retragă din viața cetății’

Mădălina Staicu

FORȚĂ Smartfit CALCĂ legea în picioare: Poliția Locală a dat amenzi pe bandă rulantă pentru funcționare ilegală

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: