Sport

Dragan Petricevic: „Să arătăm mai multă apartenenţă, mai mult patriotism local şi să ne apropiem unii de ceilalţi”

Pandemia de coronavirus nu a oprit în totalitate activitatea secţiei de baschet din cadrul SCM Timişoara.

Chiar dacă antrenamentele sunt suspendate, iar jucătorii se află în izolare, în birouri se munceşte pentru ca în momentul reluării campionatului, dacă federaţia va decide în acest sens, totul să revină la normal în cel mai scurt timp posibil.

Iar dacă actuala stagiune va fi încheiată prematur, munca oficialilor secţiei de baschet se va axa pe pregătirea strategiei pentru stagiunea 2020-2021.

„Rutina mea zilnică este diferită de cea a jucătorilor, singurul element comun îl reprezintă izolarea de acasă. Mai concret, pe lângă multă izolare acasă, mai sunt şi lucruri de care trebuie să mă ocup în continuare la secţie. Dacă nu avem acum activitate pe teren nu înseamnă că nu va mai exista baschet la Timişoara, sunt multe activităţi ce se pot face în această perioadă de întrerupere a campionatului. În primul rând, ţin legătura cu toţi jucătorii şi cu toţi cei care fac parte din Baschet SCM Timişoara. Este important să rămânem uniţi, să avem un spirit pozitiv, să ne menţinem conectaţi la activitatea baschetbalistică, chiar dacă aceasta este momentan oprită pe teren. Trimit periodic jucătorilor spre vizionare meciuri, seminarii, le spun să urmărească clinicuri ale marilor antrenori, le dau şi anumite sarcini prin diferite jocuri interactive în aşa-numitul brain work. Mă bucur să constat că toţi sunt sănătoşi, la fel şi familiile lor, nu ne rămâne decât să aşteptăm vremuri mai bune. Totodată, printre activităţile mele se numără şi păstrarea comunicării cu directorul SCM Timişoara, domnul Vasile Ruşeţ, precum şi cu Federaţia Română de Baschet. Această comunicare are scopul de a ne găsi pregătiţi de acţiune atunci când va fi cazul. A fost o întâlnire online între conducătorii cluburilor din Liga Naţională de baschet masculin, a existat şi o comunicare cu reprezentanţii secţiilor juvenile, iar Baschet SCM Timişoara a fost la rândul ei prezentă. Trebuie subliniat faptul că activitatea secţiei de baschet nu a fost oprită complet. Avem doi sportivi americani în localitate şi le asigurăm hrana zilnică, totodată se fac eforturi mari prin departamentul de comunicare pentru a rămâne aproape de iubitorii de baschet, de suporterii noştri, lucru care se poate observa prin activitatea intensă de pe pagina de Facebook şi de pe site-ul echipei. Ne propunem ca ea să devină şi mai intensă în luna a doua a stării de urgenţă”, a declarat Dragan Petricevic, antrenor principal şi manager general al Baschet SCM Timişoara.

Aşa cum toţi cei 12 jucători legitimaţi la echipa timişoreană au transmis mesaje suporterilor, şi Dragan Petricevic s-a adresat fanilor.

„Dorim să transmitem suporterilor timişoreni că indiferent de rezultatele de pe teren din sezonul care s-a oprit prematur, dar încă nu definitiv, unul în care au existat atât perioade bune, cât şi perioade mai puţin bune, baschetul din acest oraş nu înseamnă un singur sezon. Indiferent de bucuriile sau de supărările prin care trec suporterii, un lucru este cert, noi suntem ai lor şi ei sunt ai noştri şi avem cu toţii un singur scop, ca Timişoara să fie cât mai bună în orice moment şi în orice domeniu. Ca atare, sper ca după ce va trece această pandemie, şi va trece, pentru că omenirea nu poate fi învinsă de nimic, dacă tot se speră că vom deveni mai buni, îmi doresc şi eu ca în continuarea sezonului, în cazul în care acesta se va relua, sau în cel următor, dacă actuala stagiune se va încheia, să arătăm mai multă apartenenţă, mai mult patriotism local şi să ne apropiem unii de ceilalţi. Cu ocazia sfintelor sărbători de Paşte, le urez tuturor timişorenilor şi tuturor bănăţenilor, înainte de toate, multă sănătate, linişte şi răbdare. Eu unul provin dintr-o ţară şi dintr-un oraş în care izolarea a durat ani de zile, cu diferenţa că atunci oamenii nu aveau nici apă, nici curent, nici Netflix, nici internet, nici aplicaţii sau jocuri online, iar pe lângă toate astea se mai şi trăgea zilnic întrucât era stare de război. Şi totuşi, când raţiunea a învins, iar războiul s-a oprit, viaţa a revenit la normal foarte repede. Acest lucru se va întâmpla şi în acest context, chiar mai repede decât ne aşteptăm, iar nouă nu ne rămâne decât să ne rugăm la Dumnezeu şi să ascultăm sfaturile medicilor şi ale autorităţilor. Stăm în casele noastre, iar dragostea pe care o avem unii pentru ceilalţi rămâne aceeaşi chiar dacă suntem izolaţi”, a mai spus Dragan Petricevic.

Related posts

Un nou succes pentru Ripensia: 1-0 cu CSC Dudeştii Noi

focustim

Campionul, din nou la putere! Alexandru Krepelka, lider după al patrulea succes consecutiv la clasa N1 în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă

focustim

Viorel Şerban, noul preşedinte al Politehnicii Timişoara

focustim
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: