Actualitate Administrație Featured Politică

Dominic Fritz uită de contribuțiile locale: Germania finanțează Timișoara Capitală Culturală, așteptăm 5.000 de artiști și un milion de vizitatori

Timișoara se laudă cu finanțare din Germania pentru programul Capitalei Culturale. Anunțul vine de la Dominic Fritz, care uită eforturile făcute de precedentele administrații, care au finanțat la limita legii asociația de unde, rând pe rând, oamenii care au muncit pentru obținerea titlului au fost maziliți.

5.000 de artişti şi un milion de musafiri aşteptaţi la Timişoara

„Vor fi peste 5.000 de artişti implicaţi şi aşteptăm un public către jumătate de milion şi un milion de oameni, dar suntem siguri că vom atrage 500.000 de musafiri în Timişoara. 

Un mare accent în acest program se pune pe faptul că Timişoara nu este capitala română a culturii, nu este ideea de a promova cultura locală, ci ne gândim la a promova cultura europeană.

Cele mai multe parteneriate sunt şi cu instituţii din străinătate. Mă bucur că sunt şi guverne europene care susţin părţi din program, Germania, de exemplu. Anul acesta sunt alocaţi în plus 10 milioane de euro pentru cultură. Scopul este să atragem mai mulţi oameni la teatru, în expoziţii şi muzee şi organizatorii trebuie să atragă cât mai mult public şi în anii ce vor veni”, a declarat Dominic Fritz, citat de News.ro.

Related posts

Un CELEBRU fost procuror DNA, condamnat de instanță după ce a condus beat

Mădălina Staicu

Primăria Timișoara va reabilita cu bani din PNRR Școala gimnazială numărul 1: E cea mai veche din oraș!

Mădălina Staicu

Rata de infectare din Timișoara EXPODEAZĂ la peste 8 la mie: CJSU încă nu a decis carantinarea TOTALĂ

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: