Actualitate Featured Politică

Deputatul de Timiș Marian Cucșa a VOTAT împotriva instituirii stării de alertă: Măsurile pun în pericol viața românilor

Proiectul privind instituirea stării de alertă în România a fost votat în Parlament. Singurii parlamentari care au votat împotrivă au fost cei de la PRO România și ALDE. Deputatul de Timiș Marian Cucșa a votat împotriva proiectului, acuzând că măsurile luate nu protejează românii, ci le pun viața în pericol.

„Am votat impotriva instituirii starii de alerta!

 In ciuda faptului ca sunt constient ca riscurile privind infectarea cu noul virus nu au disparut, consider ca in forma propusa de Executiv, starea de alerta nu face decat sa limiteze drepturile si libertatile romanilor si sa blocheze economia, fara a rezolva problema de fond.

 Se vede cu ochiul liber ca masurile, in loc sa protejeze, pun in pericol viata romanilor. Sunt cozi peste tot! In spitale mii de bolnavi de cancer se inghesuie pentru sedinta de chimioterapie. Sunt printre cei mai vulnerabili pacienti, dar autoritatile se comporta de parca ar avea ochelari de cal. Sunt cozi la intrarea si iesirea din tara, la intrarea in supermarketuri. Toate aceste aglomerati de oameni sunt un pericol pentru sanatatea publica. Si s-au produs in urma deciziilor impuse de Guvern.

Nu spun ca nu e nevoie de restrictii. Nu spun ca nu exista concetateni care incalca orice regula de bun simt. Dar, consider ca exista alte solutii, pentru a ne proteja de Covid19. Au promis masuri pentru relansarea economiei. Zona privata le asteapta cu sufletul la gura. Nimic! Doar vorbe. Concret nu au venit finantarile salvatoare. Patronii au nevoie ACUM de ajutor de la stat. Nu cand lucrurile isi revin, firma lor a falimentat si zeci de oameni au ramas pe drumuri.

Au promis un ajutor pentru cadrele medicale. Banii trebuiau sa intre in urma cu 2 luni. NIMIC. Tot ce am constatat e LIPSA DE TRANSPARENTA in cheltuirea banului public. Am vaga impresie ca societatea civila a realizat mai multe in aceasta perioada, decat Guvernul. Nu exista detalii privind necesarul din spitale. Nu exista detalii legate de ajutoarele primite. Nu sunt date pubice privind cheltuielile….

 Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care nu am dat astazi votul instituirii starii de alerta”, scrie Marian Cucșa pe Facebook.

Related posts

TRAGEDIE în Timișoara: doi MORȚI, în urma unui incendiu pe Shakespeare

Mădălina Staicu

ULTIMĂ ORĂ România a ajuns la 3.864 de bolnavi de coronavirus: 251 de noi cazuri, diagnosticate de ieri/148 de morți

Mădălina Staicu

Dispoziție URGENTĂ – DSP Timiș face ANCHETĂ în cazul femeii diagnosticate cu coroavirus

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: