Actualitate Economic Featured Politică

Anul 2021 începe cu VEȘTI PROASTE: benzina, motorina, țigările și energia electrică se SCUMPESC/ Salariile bugetarilor au fost înghețate

Anul 2021 începe cu vești proaste pe linie – benzina, motorina, țigările și energia electrică se scumpesc. Mai mult, salariilor bugetarilor au fost înghețate oficial printr-un act emis de Guvernul României și publicat în Monitorul Oficial chiar de Revelion.

Cu cât se scumpesc carburanțiii

De la 1 ianuarie 2021, acciza pentru benzina fără plumb are o valoare de 1.827,13 lei pe mia de litri, în creştere de la 1.773,46 pe mia de litri, potrivit Ministerului Finanţelor. De asemenea, pentru motorină, acciza creşte la 1.674,55/mia de litri, de la 1.625,37 lei pe mia de litri. Aceste majorări vor determina o creştere de 6 bani, în medie, pentru preţul benzinei şi motorinei din benzinării, având în vedere că taxele (acciza şi TVA) reprezintă aproximativ jumătate din preţul final al acestor produse, arată calculele companiilor petroliere, scrie Agerpres.

Cu cât se scumpește energia electrică

De la 1 ianuarie se scumpește energia electrică. O primă scumpire are loc din cauza majorării tarifelor de distribuție, majorare aprobată de ANRE. La un consum de 100 de KWh pe lună, factura achitată de consumatorii crește cu aproximativ 2 lei. La această scumpire se adaugă o a doua, venită din liberalizarea pieței energiei programată tot la 1 ianuarie. În unele zone ale țării, facturile pentru cei care nu și-au ales un furnizor pot fi și cu 25% mai mari ca în 2020.

Cu cât crește prețul țigărilor

Vești proaste și pentru fumători. Acciza la țigări urmează să fie majorată în acest an cu 5,3%, în 2 etape, de la 533,97 lei/mia de țigarete, cât este în prezent, la 546,21 lei/mia de țigarete de la 1 ianuarie și la 563,97 lei/1.000 de țigarete de la 1 aprilie. La 1 ianuarie 2020, acciza a fost fixată la 500,80 lei per mie. Prețul unui pachet de țigări se va scumpi cu 40 de bani.


Related posts

Scene ȘOCANTE: o femeie a amenințat că se ARUNCĂ de pe un hotel din Buziaș, unde era în carantină

Mădălina Staicu

IREAL Dominic Fritz s-a POZAT la fereastră, în plină carantină, pentru a anunța transparență în primărie

Mădălina Staicu

JENANT USR și PNL ÎNCĂ NU au ajuns la un acord pe funcții: anunțurile lui Alin Nica și Cristian Moș

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: