Actualitate Economic Featured Politică

Alina Gorghiu apără pensiile speciale: E un jalon sensibil din PNRR, să avem grijă să nu se depopuleze profesiile

Senatoarea PNL Alina Gorghiu anunță că pensiile speciale trebuie abordate cu mare grijă și că chiar dacă prin PNRR România e obligată să le calculeze în viitor în acord cu contributivitatea, parlamentarii nu le pot elimina, fiindcă există riscul ca domeniile ca poliția sau justiția să rămână fără angajați.

”Faptul că rata inflaţiei este de aproximativ 15%, că a afectat puterea de cumpărare a pensionarilor. A fost vehiculat 6,1%, vorbim de inflaţia de anul trecut, dar la 1 ianuarie 2023, cu siguranţă, procentul cu care punctul de pensie va creşte va fi mai mare decât rata inflaţiei de anul trecut. Asta a fost concluzia pe care PNL a avut-o în BPN. Concluzia colegilor mei a fost următoarea, că ne dorim o şedinţă a coaliţiei cât să poate de repede în aceste zile. Ea va exista, se va ţine această şedinţă a coaliţiei, ne vom expune punctul de vedere şi le vom arăta colegilor din coaliţie calculele pe care noi le-am făcut, care sprijină o creştere a pensiilor conform viziunii PNL.

Suntem în întârziere cu acest jalon din PNRR pentru că este un jalon sensibil şi a trebuit să fie discutat cu ministerele de linie. Ne dorim ca aceste pensii speciale să se racordeze la principiul contributivităţii şi ne dorim ca oamenii care ocupă aceste profesii să nu depopuleze tagma respectivă, pentru că există şi acest risc, ca atare trebuie tratat cu foarte mult tact subiectul pensiilor speciale şi sunt absolut convinsă că Ministerul Muncii înţelege că acest jalon din PNRR trebuie bifat până la finalul anului”, a subliniat Gorghiu. 

Related posts

COȘMARUL de a fi pieton în Timișoara: șoferi beți sau drogați, prinși de poliție în timp ce conduceau

Mădălina Staicu

Incursiune de sfâșiat inimi, în viața pe care unii o numim coșmar: Cum trăiesc surzii, nevăzătorii și persoanele cu handicap locomotor evenimentele din Timișoara Capitală Culturală

Mădălina Staicu

Există speranță: un hoț a fost arestat la o lună de zile după ce a spart o locuință și a furat bunuri de 15.000 de lei

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: