Actualitate Eveniment Featured Sănătate

MANIPULARE grosolană: 592 de noi cazuri de coronavirus în România – Peste jumătate din ele sunt de fapt retestări

Grupul de Comunicare Strategică manipulează grosolan. În ultimele zile, numărul noilor infectări a trecut de 500. De atunci, a curs cu avertismente din partea autorităților către români: să purtăm măști, să evităm locurile aglomerate și multe altele, toate sub amenințarea că riscăm să intrăm din nou în stare de alertă. Doar că totul e o manipulare. De fapt, jumătate din rezultatele noi anunțate e GCS sunt retestări, nu cazuri noi de infectare.

În interviul acordat jurnaliștilor Antena 3, Nelu Tătaru a declarat că din cele 614 persoane declarate infectate în ultimele 24 de ore, 329 au fost retestate. În traducere, acest fapt arată că în raportările oficiale, sunt contorizate și cazurile vechi deși în informarea Grupului de Comunicare Strategică se spune foarte clar că de la ultima comunicare „ au fost înregistrate alte 614 noi cazuri de îmbolnăvire”. Cei 329 de care ministrul Sănătății face vorbire au mai fost numărați cel puțin o dată, scrie Q Magazine.

În ceea ce privește raportul de astăzi, lucrurile stau așa:

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, vineri, 592 de noi cazuri de COVID-19 înregistrate în România în ultimele 24 de ore.

Potrivit GCS, până vineri au fost confirmate în România 31.381 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.812 au fost externate, dintre care 21.129 de pacienți vindecați și 1.683 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 592 noi cazuri de îmbolnăvire,. Pe surse, apare informația că peste 280 din cazurile noi sunt de fapt retestări.

La ATI, în acest moment, sunt internați 236 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 824.343 de teste.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 5.105 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19.

De la începutul epidemiei de COVID-19 și până la acest moment, 122 de cetățeni români aflați în străinătate au decedat, iar 72 au fost declarați vindecați.

Related posts

TUPEU Cu zona de nord uitată de peste 8 ani de zile, Robu anunță că a făcut mii de locuri de parcare în Timișoara

Mădălina Staicu

Rata de infectare cu coronavirus din Timișoara rămâne la NIVEL RECORD

Mădălina Staicu

Ziua și mașina RĂSTURNATĂ: singura victimă a REFUZAT transportul la spital

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: