Actualitate Educație Featured Social

Excelență în Educație: UVT a fost inclusă în top 1000 universități RUR la nivel mondial! E unica din România aflată în clasament!

Universitatea de Vest Timișoara a fost inclusă în noul ranking Round University Ranking 2023 (RUR), ocupând poziţia 929 la nivel mondial (dintr-un total de 1215 universităţi ierarhizate din 85 de ţări), poziția 360 la nivel european (dintr-un total de 486 universităţi ierarhizate din 36 de ţări) şi poziţia 4 la nivel naţional (din 14 universităţi românești prezente în ranking. În topul național UVT e singura din Timișoara clasificată, în față aflându-se Universitatea din București, respective universitățile de medicină din Cluj și Târgu Mureș.

Potrivit rezultatelor obţinute pentru dimensiunea „rezultate ale cercetării”, UVT se situează pe prima poziţie la nivel naţional, respectiv pe locul 600 la nivel mondial.

Clasificarea Round University Ranking măsoară performanța universităților pe baza a 20 de indicatori de performanţă grupaţi în patru categorii: predare (40%), cercetare (40%), diversitate internațională (10%) şi sustenabilitate financiară (10%).

Indicatorii de performanță utilizați aparțin celor șase domenii de studii: științe umaniste, științe ale vieții, științe naturale, științe tehnice, științe sociale şi științe medicale.

Prezenta ierarhizare a rezultat în urma analizei informaţiilor furnizate de universităţi prin completarea platformei Global Institutional Profiles Project (GIPP), dezvoltată de Clarivate Analytics, dar și a datelor bibliometrice şi scientometrice extrase din bazele de date Web of Science Core Collection, Scopus, Google Scholar, etc. şi prin interpretarea studiilor privind reputaţia academică.

Agenția Round University Ranking publică sistemul de Ranking Universitar din 2013.

„Rezultatul obținut de UVT în noua ediție a rankingului Round University Ranking consolidează rezultatele pe care Universitatea de Vest din Timișoara le-a obținut în clasificările internaționale din ultimii ani, confirmând poziția de lider în ansamblul rețelei de învățământ superior din vestul țării. Remarcăm în primul rând diversitatea indicatorilor măsurați și evaluați în acest ranking, un semn al acoperirii globale pe care o oferă programele noastre de studiu și proiectele de cercetare, în acord cu dinamica din Spațiul European al Educației și Spațiul European al Cercetării”, a spus rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea:

Related posts

Scene macabre în Lugoj: Cadavrul unui bărbat a fost găsit pe șinele de tren

Mădălina Staicu

Un deţinut a evadat la Timişoara! Filtre ale poliţiei pentru prinderea fugarului

focustim

Femeia de fier: o polițistă de la Frontieră are peste 300 de medalii câștigate în competiții de sport de contact: a ajuns pe podium și la tras cu arma

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: