Actualitate Administrație Featured Politică Social

Cu Timișoara PLINĂ de GUNOI, rectorul UVT acuză că mașinile RETIM blochează traficul la ore de vârf

Timișoara e sufocată de gunoaie. Ritmul redus de colectare, dar și faptul că angajații Retim nu ridică ceea ce este amplasat lângă tomberoane fac ca mizeria din oraș să ajungă deja la cote alarmante. Deputatul PNL Timiș Marilen Pirtea e de părere însă că mașinile Retim produc blocaje în trafic.

„Odată cu începerea toamnei, deschiderea anului școlar și revenirea din concedii, traficul Timișoarei se aglomerează în orele de vârf, indiferent de zonă. În plus, mai ales la primele ore ale zilei, între 7 și 9 dimineața, programul de colectare a deșeurilor menajere produce blocaje succesive pe multe străzi din cartierele aglomerate, exact în intervalul în care traficul se aglomerează, oamenii pleacă la muncă sau cu copiii la școală”, remarcă deputatul PNL de Timiș, Marilen Gabriel Pirtea.

„Mașinile Retim-ului produc acum tot mai multe blocaje în trafic, la orele în care o mare parte din timișoreni caută să se încadreze într-un program fix și să ajungă la muncă, școli, grădinițe sau facultăți. A devenit aproape imposibil ca să „scapi” dimineața fără un blocaj cauzat de mașinile serviciului municipal de salubritate. Probabil că miile de cazuri în care programul normal de dimineață al oamenilor a fost dat peste cap, prelungindu-se prin întârzieri foarte mari, reprezintă un motiv suficient de solid pentru regândirea graficului după care este organizat programul de colectare a deșeurilor menajere cu mașinile Retim-ului”, adaugă deputatul Marilen  Gabriel Pirtea.

„Este evident că s-a creat un orizont de așteptare în comunitatea timișoreană pentru o decizie luată la nivelul executivului Primăriei Municipiului Timișoara față de această frecventă perturbare a traficului din oraș. Solicităm și pe această cale reprezentanților din administrația locală să analizeze alături de operatorul de salubritate propunerea unui grafic schimbat pentru circuitul mașinilor de colectare deșeuri, astfel încât intervalul de vârf al zilelor lucrătoare, între 7 și 9 dimineața, să fie degrevat de potențialele blocaje”, propune Marilen Pirtea, deputat PNL de Timiș.

Foto: B1 TV

Related posts

Cu gândul la vacanţă: SCM Timişoara – BCMU FC Argeş Piteşti 72-79 – GALERIE FOTO

focustim

„Drumul şvabilor în Banat” a început la Şandra

focustim

Mai rău ca Popoviciu și Robu – S-au SCUIPAT, s-au CERTAT, s-au ÎMPĂCAT: Alin Nica anunță că alianța USR-PNL merge brici

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: