Actualitate Featured Politică

Alfred Simonis, SEMNAL CLAR: Amânarea alegerilor din decembrie e PUȚIN PROBABILĂ

Amânarea alegerilor parlamentare care urmează să aibă loc în decembrie e puțin probabilă, spune șeful PSD Timiș Alfred Simonis. Declarațiile lui Simonis vin în contextul creșterii numărului de infectări. CCR a decis că sarcina stabilirii datei alegerilor revine Parlamentului și nu Guvernului.

Alfred Simonis, președintele PSD Timiș și liderul deputaților PSD, a declarat, la RFI, că ”decizia de amânare (a alegerilor parlamentare-n.r.) nu poate fi luată sau chestiunea asta nu se poate întâmpla, dacă nu doresc majoritatea forțelor politice, indiferent de inițiativa aceasta, indiferent de posibilitatea în care să treacă sau să nu treacă de Camera Deputaților această inițiativă, mai sunt foarte multe mecanisme prin care ea poate fi amânată de la intrarea în vigoare. Dacă e să fim corecți, în acest moment nici măcar nu avem promulgată, deși avem o decizie a Curții Constituționale, care spune că e constituțional ca Parlamentul să stabilească data alegerilor parlamentare, e absolut normal și firesc să se întâmple așa, această lege nu este încă promulgată. Decizia CCR a fost luată săptămâna trecută, mai durează câteva zile până la redactarea motivării, merge la președinte, președintele poate s-o promulge sau nu, mai are mecanismul reexaminării de către Parlament, mă rog, se mai poate amâna. În acest moment, e puțin probabil ca alegerile parlamentare să fie amânate”.

Liderul deputaților PSD se întreabă însă dacă este sigur pentru cetățeni să meargă la vot în luna decembrie, pe fondul Covid-19: ”Dincolo de chestiunea aceasta, s-a demonstrat că PSD este pregătit de alegeri, a demonstrat chestiunea asta în duminica alegerilor locale, unde am obținut un scor bun. Deci nu se pune problema încercării de a amâna aceste alegeri din eu știu ce teamă. Întrebarea se pune dacă este în siguranță pentru cetățenii români ca aceste alegeri să fie desfășurate”.

Related posts

ALETĂ cu bombă la fabrica de anvelope Continental: ANUNȚUL poliției

Mădălina Staicu

DOLIU și SCANDAL: A murit revoluționarul Claudiu Iordache

Mădălina Staicu

Accident pe drumul spre Dudeștii Noi – Un tânăr a ajuns pe contrasens și a izbit un cap de pod

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: