Actualitate Featured Sănătate

Ziua Sănătății: Medicii de la Victor Babeș lasă mesajele alarmiste la o parte

Medicii de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara marchează Ziua Sănătății cu un mesaj de calm transmis pacienților. Deși în ultima perioadă de la Babeș au venit doar mesaj sumbre privind lipsa de locuri de la ATI și chiar directorul unității medicale a anunțat românii că îi așteaptă cu lumânări la spital, acum, medicii anunță să siguranța pacientului e pe primul loc.


În cei peste 70 de ani de existență, Ziua Mondială a Sănătății a încercat să atraga atenția asupra unor
probleme importante ale sănătății globale.Tema generală a sărbătorii din acest an se desfășoară sub sloganul: E timpul să construim o lume mai bună, mai sănătoasă. Flagelul care s-a abătut asupra întregii lumi, începând cu 2020, a dus la îmbolnăvirea a peste 130 de milioane de oameni și la decesul a peste 2,8 milioane de persoane infectate cu SARS-CoV 2.


“După cum s-a observat in timpul pandemiei cu SARS CoV-2, unii oameni au un acces mai bun la serviciile
de sănătate decât alții, datorită condițiilor în care se nasc, cresc, trăiesc, muncesc și îmbătrânesc. Peste tot în lume, exista o inegalitate, în proporție mai mare sau mai mica, între persoane care au acces redus sau deloc la medii sigure, apă și aer curat, securitate alimentară și servicii de sănătate. COVID-19 a lovit cu greu toate țările, dar impactul său a fost cel mai dur asupra acelor comunități care erau deja vulnerabile, care sunt cele mai expuse la boală, cu acces redus la servicii de îngrijire a sănătății de calitate. Dorința noastră este ca, în materie de sănătate, să ne asiguram că toți oamenii au parte de servicii de sănătate de calitate atunci când și unde au nevoie de ele. De aceea, in cadrul spitalului nostru, Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara, pacientul și siguranța lui sunt puse pe primul loc, oferind tuturor servicii medicale de calitate, cu respectarea celor mai înalte standarde medicale”, spune dr. Crina Ralețchi, medic primar, șef Birou de
management al calității serviciilor medicale. OMS: Covid 19 ne-a arătat că nimeni nu este protejat atâta vreme cât nu toată lumea este protejată.

Related posts

Medicul Virgil Musta anunță că la Spitalul Victor Babeș NU mai sunt locuri pentru bolnavii de coronavirus

Mădălina Staicu

Consilierul primarului Robu, Ionuț Nasleu, AUDIAT la DIICOT în dosarul interlopilor săltați pentru trafic de cocaină

Mădălina Staicu

Timișenilor le-a PIERIT cheful de plimbare: numărul amenzilor aplicate de poliție a scăzut drastic

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: