Sport

Volei feminin: CSM Lugoj va evolua din nou în Cupa Challenge

Aflată pe locul al cincilea în momentul întreruperii primului eşalon de volei feminin, CSM Lugoj este una dintre echipele care beneficiază de îngheţarea clasamentului.

Formaţia de pe Timiş este sigură că va participa şi în ediţia următoare a Cupei Challenge.

CITEŞTE ŞI: Complexul Isai Muntele Mic, un colţ de rai în mijlocul naturii

Două locuri în Liga Campionilor, alte două în Cupa CEV şi unul în Cupa Challenge au fost atribuite României.

„Mă obligă federaţia internaţională de volei să închei campionatele pe 15 mai, pentru ca jucătorii străini să poată să plece. La alte federaţii poate e altă situaţie, pot să joace toată vara, au condiţii favorabile, dar noi nu avem. Situaţia de urgenţă a fost decretată până la mijlocul lui aprilie, după care se mai duce sigur încă o lună cu pregătirile şi s-a făcut mai. Iar în 15 mai trebuie să oprim campionatul, deci când să jucăm? Aşa că am stabilit să se termine cu clasamentul de la finalul returului. Este cu siguranţă cea mai bună decizie pe care o puteam lua. Pentru că stăteam şi încurcam pe toată lumea degeaba şi mai riscam şi îmbolnăviri. Noi am transmis tuturor cluburilor să întrerupă antrenamentele în perioada asta, am pus şi pe site, este şi directiva Ministerului Tineretului şi Sportului”, a explicat preşedintele Gheorghe Vişan.

„Cine merge în cupele europene se stabileşte conform clasamentului, ca şi până acum. În sezonul următor avem la fete două locuri de Champions League, două în CEV Cup şi unul în Challenge Cup. Iar la băieţi un loc de Champions League, două în CEV Cup şi unul în Challenge Cup. Deci regulile se aplică normal. Iar sezonul următor ar trebui să înceapă la finalul lunii septembrie, dar nu ştim încă pentru că depinde de turneele de calificare la Campionatele Europene. Iar dacă în situaţia asta sunt decalate, vom fi şi noi obligaţi să ne ducem mai târziu, pentru că sunt jucătorii străini la naţionale. Depinde de CEV ce decizie ia, acum aşteptăm”, a completat oficialul FR Volei.

La masculin, nou-promovata Universitatea Timişoara a încheiat campionatul pe ultimul loc, al zecelea.

Related posts

VIDEO | Derby-ul cu Rapid, prefaţat de antrenorul Octavian Benga şi de jucătorii Ioan Mera şi Fabio Trip

focustim

Nini Dica, în concursul juniorilor de la US Open

focustim

Politehnica Timişoara susţine în continuare lupta împotriva coronavirusului

focustim
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: