Actualitate Featured Sănătate

Virgil Musta îi ATENȚIONEAZĂ pe nevaccinații cu comorbidități: Își vor face timp pentru boala lor

Medicul Virgil Musta atrage atenţia, într-un mesaj postat pe Facebook, asupra eficienței vaccinării în cazul românilor care au comorbidități și care riscă să facă o formă gravă de coronavirus.

„Dacă nu-ţi faci timp pentru sănătatea ta, vei fi nevoit să-ţi faci timp pentru boala ta! Pe tot parcursul acestei pandemii, cel mai rău au avut de suferit (forme grave sau chiar decese) cei care aveau aşa-numitele ”comorbidităţi”, adică boli cronice sau alte afecţiuni pe care unii nici măcar nu ştiau că le au, unii netratându-le deloc până acum, iar acest lucru i-a făcut mult mai vulnerabili şi în faţa viruslui SARS Cov-2. Virusul a aterizat practic pe un teren prielnic pentru el (un organism slăbit de diverse boli) şi a contribuit direct şi la amplificarea problemelor specifice fiecăreia dintre problemele de sănătate deja existente. Toate aceste boli cronice, odată instalate, (împreună cu alte elemente biologice specifice ce nu pot fi influenţate, dar care au anumite caracteristici de care trebuie ţinut cont – vârstă, sex etc), se transformă pentru fiecare în factori de risc asupra sănătăţii, calităţii şi duratei vieţii noastre. Chiar dacă sunt medic şi sunt obişnuit să tratez oamenii, am promovat şi explicat dintotdeuna importanţa prevenţiei. Acum în pandemie, mai mult ca niciodată, s-a dovedit cât de important este să ne păstrăm un organism sănătos şi echilibrat, fie pentru a evita bolile cronice, fie prin controlul atent şi periodic al acestora.

Primul pas este înţelegerea factorilor personali de risc, iar apoi sunt câteva acţiuni specifice, de multe ori foarte simple, dar care vă pot feri de mari probleme în viitor. Medicul de familie este cel care vă evaluează, vă determină profilul de risc şi vă explică măsurile ce pot fi luate, de fiecare în parte. De asemenea, un instrument cu caracter informativ, ce poate fi folosit pentru trecerea în revistă a riscurilor personale şi a unor recomandări specifice, este şi CHESTIONARUL FACTORILOR DE RISC pe care îl găsiţi pe platorma citydoctors.ro şi care poate fi completat după înscrierea pe platformă, intrând aici. Completarea acestui chestionar nu înlocuieşte consultul şi evaluarea făcute de medicul de familie şi de către medicul specialist, recomandările lor sunt cele de care trebuie ţinut cont înainte de a întreprinde orice acţiuni. PAŞII MICI ne pot scăpa de PROBLEME MARI! Multă sănătate vă doresc!”, scrie Virgil Musta.

Related posts

Piețe SA îi dă FATALA lui Fritz: societatea NU era obligată să asigure încălzirea comercianților

Mădălina Staicu

Nicolae Robu, criză de NERVI la adresa presei locale după ce a scris că a ÎMPĂRȚIT pliante electorale în pandemie

Mădălina Staicu

Pe model Robu, Fritz începe mandatul TURBO: întâlniri pe bandă rulantă, anunțate de noul primar în prima zi de muncă

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: