Actualitate Administrație Featured Politică

VIDEO Cum îl amenință viceprimarul USR Ruben Lațcău pe șeful Direcției Tehnice, Culiță Chiș, ca să plece din funcție

Lupta pentru funcțiile de conducere din Primăria Timișoara se dă pe viață și pe moarte. După scandalul tentativei de demitere a lui Andrei Drăgilă de la Horticultura, în care Drăgilă a acuzat că a fost amenințat să plece din funcție, un alt director pățit același lucru. E vorba de Culiță Chiș, șeful Direcției Tehnice, pe care Nicolae Robu a spus în repetate rânduri că l-ar vrea clonat. Ei bine, administrația Fritz nu doar că îl vrea plecat pe Culiță Chiș, ba chiar a și pus în aplicare ofensiva împotriva lui.

Iată discuțiile publicate de Vocea Timișului:

Vârful de lance, omul care a dus ostilitățile, în numele primarului Dominic Fritz, a fost viceprimarul USR, Ruben Lațcău. Iată cum au decurs ostilitățile dintre viceprimarul Lațcău și directorul Chiș, după o mica încălzire:

Ruben Lațcău (RL) – Cum a fost în concediu?

Culiță Chiș (CC) – Nicicum. Am stat toată ziua pe telefoane.

RL – Cine v-a sunat?

CC – Toată lumea.

RL – Sunteți sigur? Mai exact?

CC – O grămadă.

RL – Pe proiectele Primăriei sau pe alte chestii?

CC – Haideți să trecem peste.

E clar că, probabil, Ruben Lațcău avea ceva informații, într-o anumită direcție, de a insistat atât de mult și de iscoditor pe acest subiect. Ideea e că Culiță Chiș a luat taurul de coarne și l-a informat pe viceprimarul Timișoarei că, deși au avut o înțelegere, nu mai dorește să demisioneze, întrucât convenția nu a fost respectată:

CC – Am avut o înțelegere cu dvs, dar văd că nu se respectă. Așa că nu o să fac niciun pas înapoi. Am făcut cum ați zis dvs, când mi-ați recomandat să mă duc în concediu. M-am dus și la primar, am vorbit, i-am dat cererea, am semnat-o. A doua zi am apărut prin toate ziarele – am si eu familie și copii – și am citit ca am fugit ca să nu dau ochii cu corpul de control. E declarația domnului primar. E bătaie de joc. Nu mai pleacă nici Colojoara. Le-am comunicat tuturor subalternilor mei că nu mai fac pasul înapoi.

RL – Chiar credeți că o să câștigați conflictul ăsta?

CC – Domne, eu nu vreau sa câștig niciun conflict.

RL – Ba da, dacă intrăm într-un conflict deschis, să stiti că eu mă bucur. Eu mă bucur că-mi dă domnul Fritz liber ca să intru într-un conflict deschis cu dumneavoastră.

CC – Eu ca si funcționar public am depus un jurământ, așa că o să mă apăr.

RL – Haideti să o lasam moale.

Plutonierul Lațcău

Din acest moment, așa cum rezultă și din înregistrarea audio, tensiunea în încăpere crește. Micuțul userist ridică tonul și se aruncă, ca un șacal – nu de alta, dar titlul de dulău e dat ministrului Drulă – și începe ancheta propriu-zisă, mai ceva ca la Miliție, cu lampa în ochi. Curg amenințările și zburdă șantajul:

RL – Cât teren aveți la Moșnița, acolo la Drumul Boilor, chiar în sensul giratoriu?

CC – Poftim?

RL – N-aveți teren? N-aveți? Pfff..Scoatem CF-urile?

CC – Sigur, chiar vă rog să le scoateți. Domnu vice…nu știu cine vi le servește. Va spun un lucru: chiar am vrut să vă ajut, dar nu sunt bătaia de joc a nimănui.

RL – Eu înțeleg foarte bine abilitățile tale. Mereu găsești căi să miști lucrurile mai repede decât alții. Ele sunt bune, dar nu pentru noi. Îți spun un lucru: conflictul cu noi o să-l pierzi. Nu ai cum să-l câștigi.

CC – Nu sunt câștigat la loz în plic. Nu mă poate șantaja nimeni.

RL- Pe mine nu mă interesează. Mai devreme sau mai târziu se termină (râde). Vă las șef de compartiment cu Gavra și cu Goia.

Și delirul continuă. La fel ca și jocurile de cuvinte. Totuși, directorul Culiță Chiș îi mai dă un motiv lui Ruben Lațcău pentru care nu vrea să demisioneze: le-a promis oamenilor, care plâng în fiecare zi prin birouri, datorită agresiunilor verbale la care sunt supuși din partea consilierului primarului Dominic Fritz, arhitectul Rudolf Graf, că va fi alături de ei:

CC – Să primesc amenințări? Să mă sune noaptea? Să mă amenințe că… ce bă, te crezi director pe viată, te crezi stăpân? Vi se pare normal? Eu înțeleg foarte bine că vreți să vă puneți oamenii pe funcții, doar că nu poate să vină consilierul Graf să ne facă troacă de porci. Ăla trebuie să consilieze, nu să dea ordine și să țipe. Nu are ce să vină peste noi prin birouri. Haideți, că toată lumea știe pe cine vreți să aduceți. Pentru unul a venit tată-su la mine în birou ca să-i dau subiectele de la examen și l-am scos afară. Celălalt, Florescu, noroc că a picat examenul la limba engleză.

RL – Consilierii reprezintă primarul.

CC – Da, domne, dar nu poate să vină la mine să-mi spună: anulează licitația! Să facă în scriscă nici noi nu suntem idioți ca să mergem la pușcărie pentru nimeni.

Momentan ne oprim aici cu conversațiile academice dintre cei doi. Cu mențiunea că, dincolo de presiunea psihică de la locul de muncă, de pe tot soiul de cartele telefonice, Culiță Chiș a primit, în clar, alte amenințări, care au avut același obiect: demisia din funcția de director din cadrul Primăriei Timișoara: ”Nesimțit ordinar, de ce nu demisionezi? Dar poate e mai bine așa. Bere te-a dat la presă…”. Cum sunt mai multe de acest gen, Culiță Chiș a făcut plângere la IPJ Timiș pentru identificarea autorilor.

Related posts

Rata de infectare din Timișoara CREȘTE: județul Timiș rămâne tot sub cod roșu

Mădălina Staicu

Acţiune de amploare a Poliţiei Române! Toate radarele au fost scoase pe şosele şi autostrăzi

focustim

Șefa IȘJ Timiș, cumnata lui Sorin Grindeanu, acuzații GRAVE la adresa DSP Timiș: doar 6 dintre colegii băiatului bolnav de coronavirus sunt izolați

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: