Actualitate Administrație Featured Politică

Viceprimarul Cosmin Tabără acuză primăria că fușerește licitația de la Pădurea Verde: transformarea în pădure – parc se face pe repede înainte

Vă mai amintiți de proiectul care prevede transformarea Pădurii Verzi în zonă de agrement, cu rol de parc? Ei bine, tranzacția cu Romsilva a durat o bună perioadă de timp. iar acum teoretic proieectul e în linie dreaptă. Viceprimarul Cosmin Tabără spune însă că licitația demarată de primărie e un soi de fușereală.

Redăm integral avertizarea viceprimarului Tabără

Readuc în discuție proiectul Pădurea Verde – pădure parc în Timișoara. Nu aș fi făcut-o dacă nu observam că ne dăm singuri cu „cazmaua-n picior”. Am aflat din presă că Primăria Timișoara a scos la licitație serviciile de proiectare și asistență tehică din partea proiectantului, Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic, pentru amenajarea acestui important spațiu de recreere.

6 luni am așteptat soluții și nu s-a făcut nimic concret, iar acum se pornește o licitație pe repede înainte, fără dezbatere, fără consultări, fără etapele premergătoare necesare! Urgența este să se rezolve liniile parcelare pentru a fi incluse în proiect! Apoi trebuie reglementată situația grădinii zoologice. Nu putem trece cu vederea atât de simplu acest lucru.

Solicit public retragerea de la licitație a acestui caiet de sarcini până la reglementarea situației liniilor parcelare și a grădinii zoologice, dezbaterea publică a proiectului și a temei de proiectare, realizarea unui studiu de impact asupra biodiversității, și inclusiv implicarea localităților limitrofe, chiar dacă în CF noi suntem proprietarii Pădurii.

Am mai spus care sunt soluțiile și ce trebuie făcut. Și am făcut-o în urma unor consultări avute cu specialiști de la Ministerul Mediului și Pădurilor, de la Romsilva, Direcția Silvică, Agenția pentru Mediu, Garda de Mediu, Garda Forestieră, colegii de la Mediu din PMT, Academia Română, prin academician Ioan Păun Otiman, Universitatea de Științe ale Vieții. Dacă tot facem acest proiect, militez să-l facem bine de la început până la capăt!

Proiectul pentru Pădurea Verde este unul cu impact în viața noastră și a următorilor zeci, poate sute de ani. Trebuie să-l lăsăm mai departe urmașilor, mai ales în condițiile schimbărilor climaterice la care vedem că nu suntem pregătiți. Un trotuar îl refaci, o mașină o repari, dar o pădure de asemenea valoare o obții în sute de ani.

Related posts

Primăria deschide încă un șantier: Calea Stan Vidrighin se reabilitează, de luni

Mădălina Staicu

Daniel Ghiță îl face KO pe Dominic Fritz: E pus de servicii pe o funcție la care nu face față. A învățat de la bunici să urască țiganii

Mădălina Staicu

Cosmin Tabără pune TUNURILE pe Ana Munteanu: îi cere să explice alianţa NEFIREASCĂ dintre AUR şi USR, pe Timş

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: