Actualitate Administrație Featured

USR Timiș uită că a îndatorat Colterm cu peste 35 de milioane de euro și îl acuză pe Grindeanu că falimentează CFR

Încurcate sau mai degrabtă ipocrite sunt căile politicii! USR Timiș uită complet că a îndatorat Colterm cu peste 35 de milioane de euro și vine cu acuzații la adresa lui Sorin Grindeanu, pe care îl acuză că falimentează CFR Călători, companie deha în colaps de ani buni!

Sorin Grindeanu, fostul prim-ministru și actualul ministru al transporturilor, se confruntă cu un management dezastruos al căilor ferate din România, susţin cei din USR Timiş, printr-un comunicat.

“Sub mandatul său, pierderile CFR SA și CFR Călători SA au crescut într-un ritm alarmant, deși subvențiile de la bugetul de stat au fost majorate considerabil. În 2021, pe vremea când Cătălin Drulă era ministrul transporturilor, CFR SA (Infrastructură) înregistra un profit brut de 11 milioane de lei. În 2022, sub mandatul lui Sorin Grindeanu, pierderea companiei a ajuns la 400 de milioane de lei, deși subvenția de la bugetul de stat a crescut cu 500 de milioane de lei, de la 1,42 miliarde lei în 2021 la 1,92 miliarde lei în 2022. Situația se înrăutățește în 2023, când pierderea prevăzută pentru CFR SA este de 1,4 miliarde de lei”, trasmite USR Timiş.

Related posts

O hoață a dat lovitura în toiul nopții la Timișoara: A furat bunuri de 8.000 de dolari în numai câteva minute

Mădălina Staicu

Mitropolitul Banatului, în pastorala de Crăciun, către tineri: Fiți înțelepți și treji!

Mădălina Staicu

PENIBIL Robu anulează închiderea teraselor după 23: primarul NU a citit decizia Guvernului, prefectul Oneț e în concediu

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: