Actualitate Featured Politică

TUPEU IREAL: USR capitaliează politic drama incendiului din Complexul Studențesc, unde pompierii au mers fără apă

Tupeul USR Timiș nu mai are nicio limită. Partidul încearcă să profite de drama familiilor din Complexul Studențesc, ale căror apartamente aflate la mansardă au fost avariate în urma unui incendiu la care, spun martorii oculari, ISU Timiș a ajuns fără apă. Fără a pomeni vreun cuvânt despre gafa pompierilor, cei de la USR acuză că mansardările sunt făcute ilegal și încearcă să își promoveze o inițiativă legislativă.

„Corupția poate ucide! Din fericire, incendiul de ieri din Complexul Studențesc nu a produs pierderi de vieți omenești, dar a lăsat zeci de oameni fără un acoperiș deasupra capului, iar pagubele materiale sunt uriașe. Dacă o parte dintre familiile rămase fără locuință s-au refugiat la rude sau prieteni, pentru cei care nu au alte posibilități Primăria Municipiului Timișoara a pregătit 15 camere cu câte 2 sau 4 paturi la căminul unui liceu din Timișoara. Pentru a evita astfel de întâmplări, consilierul local USR, Răzvan Negrișanu, a propus un nou regulament privind mansardarea blocurilor în Timișoara, aprobat în toamnă de Consiliul Local.Răzvan Negrișanu: „Regulamentul propus de mine, care este astăzi în vigoare, restricționează construcția de noi apartamente tip mansardă la maximum 60% din suprafața apartamentelor de la ultimul etaj. Asta înseamnă o densitate construită mai mică și implicit un risc mai redus de propagare a flăcărilor.Mai impune dezvoltatorilor realizarea unui lift, o anumită geometrie pentru acoperiș, realizarea invelitorii din materiale incombustibile, ferestre tip mansardă, locuri de parcare și spații verzi pentru fiecare unitate construită. Tot regulamentul a fost gândit astfel încât să încurajeze calitatea proiectului și a execuției. Mansarda de pe strada Mehadia nu s-ar fi putut realiza în condițiile noului regulament.”Dacă vechea administrație ar fi luat decizii în folosul cetățenilor și nu ar fi cedat presiunilor unor dezvoltatori care urmăreau doar interesul financiar, probabil că incendiul de la mansardă nu s-ar fi întâmplat”, scrie USR pe Facebook.

Related posts

Hristos a Înviat – Redacția Focustim vă urează Paște fericit

Mădălina Staicu

Începe TEROAREA și în Timiș: trei angajate ale unor aziluri de bătrâni, depistate pozitiv cu coronavirus

Mădălina Staicu

SCĂDERE fix înainte de alegerile parlamentare: DOAR 9.005 cazuri NOI de coronavirus, din peste 37.000 de teste/ HARTA infectărilor

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: