Sport

Tradiția sportivă a familiei Păltinișanu | Juniorul Dan vrea să-și depășească tatăl

Al treilea Dan din familia Păltinișanu continuă tradiția sportivă începută cu “Tata Mare”.

Bunicul juniorului de la echipa de baschet U13 a SCM-ului a scris istorie pentru Politehnica Timișoara, fiind artizanul cuceririi Cupei României în anul 1980, cu golul decisiv marcat în poarta puternicei Steaua București: 2-1.

Zece ani a petrecut la echipa din capitala Banatului cel care a primit convocări și în naționala României. Și care a lăsat în urmă, pe lângă o carieră legendară, un băiat, căruia i-a pus numele tot Dan și care a îmbrățișat, la rândul său, domeniul sportului, lăsând însă fotbalul pentru baschet.

Și ce decizie bună a luat! Fostul component al lotului grupării Elba Timișoara a fost unul dintre cei mai buni jucători români ai generației sale, primind constant convocări la lotul de seniori al României și contribuind, la fel ca tatăl său, la cucerirea Cupei României.

Se întâmpla în anul 2010 și era vorba despre primul trofeu din istoria baschetului timișorean, cucerit în mandatul antrenorului Dragan Petričević.

Băiatul lui Dan Păltinișanu poartă același nume și continuă tradiția sportivă a familiei sale.

“Am început baschetul la CSȘ Bega, cu Andrei Talabă, la vârsta de șase ani. M-am mutat apoi la Vest Activ, unde i-am avut antrenori pe Ștefan Butuc și Ciprian Prejban. Mi s-a părut interesant baschetul, am vrut să văd cum este și mi-a plăcut. Pentru mine este o plăcere să joc baschet. După ce am venit la SCM Timișoara, la început a fost puțin mai greu, pentru că la Vest Activ aveam doar două antrenamente pe săptămână, iar acum ne antrenăm zilnic. Sper ca anul viitor să batem echipele din Cluj-Napoca, Oradea și Sibiu. Ne vom antrena mai mult la vară, vrem să le învingem. Mă uit la Euroligă, îmi plac Partizan Real Madrid și Panathinaikos. Urmăresc și meciurile echipei noastre de seniori, de cele mai multe ori din tribună, îmi place cum joacă Nikola Gajić, are mână bună. Tata mă ajută, îmi spune unde greșesc și mă motivează. Mi-ar plăcea să-l depășesc în carieră”, a declarat Dan Păltinișanu jr.

Related posts

Alexandrin Guţu va lupta în finala mondialului U23!

focustim

Cinci jucători noi la SCM Politehnica Timişoara

focustim

Un nou meci amânat sub panou

focustim
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: