Actualitate Administrație Featured Politică

Timișorenii ÎNGHEAȚĂ în case, politicienii se ÎNCING – Pesedistul Țoancă, FAULT la Fritz

PSD Timiș tună și fulgeră la adresa primarului Dominic Fritz. Zeci de mii de locuințe branșate la Colterm sunt reci bocnă, iar primarul ridică din umeri că nu are bani. Situația e greu de acceptat pentru oamenii care au fost obișnuiți ca în mandatele lui Nicolae Robu să nu fie împovărați cu astfel de griji. Radu Țoancă, purtătorul de cuvânt al PSD spune că actuala criză legată de lipsa de căldură aduce aminte de vremurile apuse din comunism și că totul vine ca o dovadă clară că Dominic Fritz nu are capacitatea de a fi primar în Timișoara.

„TIMIȘOARA INTRĂ ÎN ERA GLACIALĂ“Cine seamănă vânt, culege furtună!” Jalnic și tardiv discursul patetic alprimarului Dominic Fritz vizavi de situația de la Colterm! Probabil abia acum a conștientizat și edilul orașului faptul că, în creșe, grădinițe, școli și spitale, lumea se îmbolnăvește din cauza frigului și că perspectiva ca Timișoara să intre într-o eră glacială (la propriu) este iminentă. O să enumăr numai câteva din motivele pentru care consider că administrația Fritz este vinovată de această situație fără precedent în ultimii ani, care ne aduce aminte de frigul din case din anii regimului Ceaușescu: nominalizarea unor persoane incapabile să gestioneze problema Colterm, la orice oră din zi sau din noapte, nu numai treziți din somn la ora 3 dimineața lipsa de transparență și “sectarizarea” problemelor Colterm într-o bulă useristă și refuzul arogant de a asculta soluțiile venite din alta parte (președintele PSD Timiș s-a oferit încă din urmă cu 7 luni să sprijine administrația în această chestiune, însă a fost ignorat) impunerea unui nou CA la Colterm format din 4 politruci plecați din PNL Timișoara și 5 useriști, ca plată compensatorie pentru voturile unui consilier local liberal deviat de pe orbita partidului. Și apropo, ce caută în acest consiliu președintele USR Giroc?

Sau a intrat și comuna periurbana în sistemul centralizat de căldură? Reîncălzirea unei ciorbe sleite cu experți de la Banca Mondială, care au mai trecut în timp pe la Colterm cu “soluții” de salvare. Lipsa curajului unei insolvențe transparente (cu un consorțiu de firme și nu cu o multinațională cu dedicație) care ar fi protejat Colterm timp de 3 ani și ar fi scutit societatea inclusiv de acea amendă de 21 de milioane de euro Aș putea să mai enumăr zeci de motive, dar prefer să mă opresc aici, să concluzionez că Primăria Timișoarei s-a dovedit o pălărie mult prea mare pentru echipa Fritz, care a rămas singură, în prag de iarnă, cu o problemă cu un impact social devastator, pe care au scapat-o total de sub control!

Și acum strigă după ajutor! În final, aș vrea să lansez un avertisment public: dacă Primăria nu rezolvă această situație și va lăsa în frig zeci de mii de timișoreni, oamenii vor ieși în stradă, iar mandatul celui adus la putere în urmă cu un an de entuziasmul popular s-ar putea sfârși brusc și rușinos!”, scrie Țoancă pe Facebook.

Foto: Renașterea Bănățeană


Related posts

ULTIMĂ ORĂ Incendiu la sauna Smartfit de pe Cetății – Pompierii intervin de URGENȚĂ

Mădălina Staicu

Fritz s-a CONVINS că nu e așa competent: NU voi candida la președinția României

Mădălina Staicu

Parcurile din Timișoara se REDESCHID din 15 mai: Robu dă PONTURI VALOROASE HORECA, privind deschiderea teraselor

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: