Actualitate Administrație Featured Politică

Timișoara va pierde 25% din finanțarea anuală de la București, după ce a ieșit pe minus cu 68.000 de locuitori, față de acum 10 ani! Fritz nu a angajat recenzori

Timișoara va pierde 25% din finanțarea de la București. Vorbim de banii și așa puțini care veneau anual spre Capitala Banatului. Asta după ce orașul nostru a ieșit pe minus cu 68.000 de locuitori, în urma Recensământului din 2022. Primarul Dominic Fritz nu a reușit să angajeze destui recenzori.

„Avem rezultatele finale ale recensământului de anul trecut. Situaţia este sumbră. În decembrie s-au anunţat rezultatele naţionale şi judeţene, iar atunci am aflat că Timişul a pierdut 33.007 locuitori, ajungând la o populaţie de 650.533 de persoane. Cea mai dramatică veste de azi ţine de Timişoara. Oraşul a scăzut cu 68.440 de locuitori (21,4%) faţă de anul 2011. Din 319.279 persoane am ajuns 250.489. Consider conducerea Primăriei Timişoara responsabilă de această scădere. Vă dau o singur indicator: recenzorii angajaţi de primărie aveau de recenzat 341 de zone. 80 dintre ele nu au fost recenzate, pentru că Primăria Timişoara nu a reuşit nici măcar să angajeze pe bani frumoşi aceşti recenzori. Aşadar, 23% din sectoarele Timişoarei nu au fost recenzate. Scăderea populaţiei este de 21,4%. Faceţi voi legătura. Din păcate, aceasta înseamnă bani mai puţini de la buget, mai puţină Poliţie Locală şi multe alte servicii care se vor reduce. Îmi pare rău că demersurile şi solicitările mele publice de anul trecut, inclusiv pentru angajarea ca recenzori a elevilor sau profesorilor în vacanţă, nu au fost ascultate”, a detaliat prefectul Mihai Ritivoiu.

Related posts

Rata de infectare din Timișoara SCADE INFIM: cifrele zilei, după o săptămână de carantină

Mădălina Staicu

Cel mai NAIV hoț e din Timișoara: a fost prins de poliție cu coșul cu produse furate, în miezul nopții

Mădălina Staicu

397 cazuri NOI de coronavirus în România: 11.855 de teste, 20.534 de români VINDECAȚI

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: