Sport

Timişoara va găzdui turneul final U16 de baschet masculin

Calificați la turneul final, „leii” mici vor avea șansa să lupte pentru marele trofeu în sala „Constantin Jude”! CS SCM Timișoara a primit în organizare competiția în care va fi desemnată campioana României la categoria de vârstă U16 – masculin.

Evenimentul sportiv se va desfășura în perioada 26-30 mai cu participarea echipelor U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, CSU Știința București, Dan Dacian, CSM-CSȘ Ploiești (grupa A), Leii București, CS Otopeni, CN Aurel Vlaicu și CS SCM Timișoara (grupa B).

„Mulțumim Federației Române de Baschet pentru încrederea acordată. Este un eveniment important pentru sportul juvenil din Timișoara. Orașul nostru revine în centrul atenției în ceea ce privește baschetul juvenil, având în vedere că în trecut, cu ani în urmă, aici au fost organizate campionate europeane, precum și alte turnee finale la nivel juvenil. Timișoara este un oraș al tineretului, viitoarea Capitală Culturală Europeană și dorim să fim gazde bune. Am primit sprijin din partea Primăriei Municipiului Timișoara, care a oferit sala <<Constantin Jude>> cu titlu gratuit pentru acest eveniment, am primit și un sprijin important din partea unui sponsor pe care îl vom prezenta în zilele următoare și nu ne rămâne decât să muncim pentru a organiza totul bine. Nu rezultatul sportiv este cel pe care îl urmărim acum, ci dorim să-i creștem pe acești tineri, să devină înainte de orice oamenii viitorului acestei comunități și pe urmă și jucători importanți. Este foarte important ca acest eveniment să creeze o emulație în rândul copiilor, să facă baschet și să crească sănătos. Vom face din acest turneu o sărbătoare a baschetului juvenil”, a declarat Dragan Petricevici.

SCM Timișoara U16 se află sub comanda antrenorilor Radenko Toroman (principal) și Petru Czmor (secund) și are un parcurs aproape perfect în actuala stagiune, cu o singură înfrângere suferită până acum, și aceea la o diferență de un singur punct.

„Leii” mici au obținut „biletul” pentru turneul final în urma prestațiilor bune din cadrul întrecerii semifinale ce a avut loc luna trecută la Craiova.

La organizarea turneului final și-a depus candidatura și clubul CSU Știința București.

Related posts

MP Sport şi Baschet SCM Timişoara, colaborare pe mai multe planuri

focustim

Mutări interesante pe semicercul timişorean

focustim

Fanii polişti sar în ajutorul bătrânilor în timpul pandemiei de coronavirus

focustim
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: