Actualitate Administrație Featured Politică

Timișoara rămâne oficial fără apă caldă și căldură: Ruben Lațcău se plânge pe Facebook

Deși a trecut o săptămână de când Dominic Fritz anunța că EON va sista furnizarea de gaz către Colterm, administrația locală nu a găsit nicio soluție. Începânde astăzi, caloriferele timișorenilor se vor răci. Viceprimarul Ruben Lațcău se plânge pe Facebook, așa cum ne-a obișnuit actuala administrație.

„700 de milioane de lei au plătit timișorenii în 5 ani și 10 luni pentru a subvenționa costul termoficării. Puteam construi de banii aceștia 10 poduri noi peste Bega. 20 de campusuri școlare. Un spital municipal nou cu dotări complete. Sau chiar, un nou sistem de termoficare municipal. Înțeleg din gura colegului Adrian Lulciuc, liderul de grup al PNL din Consiliul Local Timișoara, că grupul PNL este de acord cu o majorare a prețului la gigacaloria de termoficare. Cu 2 condiții: să fie o majorare de 120% și să se facă în 2040. Nici nu știu dacă să plângem sau să râdem de aceste soluții. Situația termoficării din Timișoara este critică, suntem după zece ani de management dezastros, făcut direct de la partid, de datorii rostogolite și credite peste credite. Să nu uităm că în epoca în care domnul Lulciuc cu colegii decideau soarta termoficării directorul societății era chiar trezorierul PNL.

Dar cifrele nu mint. Ele spun povestea pe care atât Lulciuc cât și restul consilierilor PNL nu o spun, povestea modului în care s-a îndatorat Timișoara până peste cap pentru a acoperi populismul și minciuna ultimelor 2 administrații. De la an la an numărul de abonați a scăzut, cu ei scăzând și încasările societății. Colterm a ajuns de la încasări de 150 de milioane de lei de la consumatori, în 2012, la încasări de 78 de milioane anul trecut. De la an la an pierderile tehnologice, din cauza lipsei de investiții în rețele, a crescut, vorbim de pierderi de peste 200 de milioane, bani ce s-au scurs literalmente în pământ. Soluția liberală a colegilor din vechea administrație? Mărirea subvențiilor mascate, amânare investițiilor, îndatorarea orașului.

Din 2015 și până azi au fost luate credite de peste 185 de milioane și s-au dat garanții municipale pe alte 70 de milioane, facturi restante la gaz. Anul acesta, până la data de 12 octombrie, am plătit mai mult din bugetul municipiului către Colterm decât am dat în oricare alt an, am plătit facturi curente și datorii vechi. Dacă nu am trece prin această criză energetică europeană am reuși să ducem această povară, dar în acest context este nevoie ca acest cost să fie împărțit cu consumatorii și, de asemenea, cu Guvernul. Nu este altă șansă pentru termoficare. Da, știu. Trebuiau Fritz și USR să inventeze o soluție magică să rezolve găurile. Nu există soluții magice. Există doar realitate sau minciuni. Nu am știut realitatea acestor cifre în ultimii ani pentru că ni s-au spus minciuni. Aceiași oameni care ne-au mințit vin acum și ne spun că adevărul e altul. În pofida acestor cheltuieli uriașe din acest an pe termoficare, am reușit să avem cea mai bună execuție pe investiții din ultimele mandate. Mai multe detalii despre aceasta curând”, scrie Lațcău pe Facebook.

Related posts

Prefectul de Timiș RENUNȚĂ la mașina cu șofer de la instituție: CUI o donează și de ce

Mădălina Staicu

Virgil Musta anunță un nou VAL DE MORȚI, din cauza Omicron

Mădălina Staicu

Jurnalistul jefuit de romi într-un parc din Timișoara și-a finalizat documentarul pentru BBC: Iubesc că toată lumea se înțelege cu toată lumea

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: