Actualitate Economic Featured Sănătate

Ți se face greață direct: Șeful ANPC anunță că puii vânduți în România sunt împănați cu salmonella și injectați cu coloranți toxici

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, avertizează asupra comercializării unor pui de găină „îngălbeniţi” special ca să pară de casă! Constantinescu spune că va cere autorităților statului să facă anchetă.

„Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniţi pentru a părea mai buni, împănaţi cu tulpini de salmonela periculoase. Asta este ceea ce numesc eu un fel de mâncare „gustos”. Astăzi, vom trimite informare către absolut toate instituţiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situaţie şi cine a acoperit adevărul”, a scris miercuri şeful ANPC pe pagina sa de Facebook.

El a explicat că unii dintre pui sunt vopsiţi prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în ţesut şi să nu poată fi spălată. Totodată, Constantinescu a atras atenţia că şi ouăle capătă altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice inducerii în eroare a consumatorului.

„Acum este forfotă mare în rândurile celor care ar fi trebuit să atragă atenţia asupra acestui fenomen. Din nou, se caută argumente disperate pentru a arăta că autoritatea noastră nu ar avea ce să caute pe întreg traseul puilor vopsiţi. Interesant este, şi vă rog să citiţi prospectul, că şi ouăle capătă altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii noastre. Dacă adăugăm şi ingredientul salmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noştri, în condiţiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine şi un pericol pentru sănătatea noastră”, subliniază Horia Constantinescu, în postarea sa de pe reţeaua de socializare. 

Related posts

Klaus Iohannis a INTRAT VIJELIOS: cere ANULAREA acordului MAI-BOR. Vom avea înmormântări după Paști, dacă nu stăm acasă

Mădălina Staicu

Așa vă feriți de cancer: Mamografii gratuite, la Spitalul ‘Victor Babeş’

Mădălina Staicu

DSP Timiș, decizii URGENTE: colegii elevului de 16 ani, infectat cu coronavirus, IZOLAȚI la domiciliu/ Școala NU a fost închisă

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: