Actualitate Administrație Featured Politică

Subprefectul Sorin Ionescu vrea să îi dea lui Fritz o carte, după ce s-a plâns că locuiește în Asburdistan: Să fie mai atent când folosește termeni necunoscuți

Subprefectul Sorin Ionescu vrea să îi facă un cadou special primarului Dominic Fritz. De meserie profesor, subprefectul PSD spune că Fritz nu prea are proprietatea termenilor atunci când spune că locuiește în Absurdistan, așa cum a spus despre Timișoara.

„O lectură de duminică. În urmă cu câteva zile l-am auzit pe domnul primar spunând că locuiește în Absurdistan. Îi recomand să lectureze cartea. Este excelentă pentru a înțelege că termenii trebuie folosiți cu atenție, nu de alta dar pot apărea similitudini cu personaje locale.Știți ce prezintă cartea?”Mișa Borisovici Vainberg are 30 de ani și 150 de kilograme. Dar cea mai importantă cifră din viața lui este 1.238, locul ocupat de tatăl său, Boris, în topul bogătașilor ruși. Nu-i de mirare că orașul de pe Neva, cu toate bogățiile sale, este la picioarele lui. Însă Mișa ar schimba bucuros Sankt Petersburgul pe New York.

Viza pentru Statele Unite rămâne însă un miraj, pentru că Boris Vainberg își rezolvă problemele în afaceri foarte simplu: eliminând, la propriu, concurența. Ca să fie primit din nou pe teritoriul american, cetățeanul Mișa va cumpăra o cetățenie belgiană, pe care o va obține (logic, nu?) în Absurdistan.”E gravă atribuirea numelui de Absurdistan, României, în condițiile în care, în absurdistanul local sunt ignorate valori tradiționale și locale, fapt ce aduce deservicii promovării orașului, iar în același absurdistan local multiculturalitatea zonei este promovată de artiști aduși din alte absurdistanuri… Cu bune, cu mai puțin bune, România și Timișoara nu fac parte din niciun Absurdistan, iar noi suntem mândri de tradițiile și istoria locului. P.S.: ofer cartea domnului primar, cu rugămintea de a fi mai atent atunci când folosește termeni necunoscuți, scrie Ionescu pe Facebook.

Related posts

Dominic Fritz a profitat din plin de citarea lui Robu la DNA: A făcut conferință de presă să anunțe că lupta anticorupție e a lui!

Mădălina Staicu

Numărul de migranţi din insulele elene, cel mai ridicat după 2016

focustim

ALERTĂ meteo până la finele lunii: CANICULA revine în Banat

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: