Actualitate Administrație Featured

Speranța moare ultima: Primăria Timișoara anunță o nouă licitație pentru stadionul pe structură metalică

În vreme ce orașe mai mici, cum e Craiova, se mândresc cu arene de mari dimensiuni pe care deja organizează festivaluri, Timișoara încă speră la un nou stadion. Nu vă gândiți la unul de talia fostului Dan Păltinișanu, căci acela rămâne tot un vis. E vorba de un stadion mai mic, pe structură metalică, ce va fi ridicat în Calea Buziașului.


„Municipalitatea dorește dezvoltarea infrastructurii sportive, iar prin construirea noului stadion, se va realiza și o amenajare a spațiului urban, acolo unde în prezent se află un teren viran.În partea de nord și vest, se regăsesc clădiri în care se desfașoară activitate economică, în partea de est se regăseşte un drum de acces, iar în partea de sud Calea Buziașului. Valorificarea suprafeţelor de teren fără utilitate, cu programe pentru populaţie, este un pas necesar, care aduce plus valoare fondului construit învecinat și contribuie la îmbunătățirea nivelului de trai.
Stadionul va ocupa o suprafață de peste 9000 mp și avea un număr minim de 9000 de locuri, din care 508 locuri VIP și 102 locuri la loje. Lângă viitorul stadion va fi amenajat și un parc cu loc de joacă, precum și o parcare.
Noua construcție va avea fundația din beton și structură metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board).

Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri ușoare din materiale compozite, pentru a obține o iluminare naturală datorită proprietăților specifice membranei. Viitorul stadion va putea găzdui competiţii oficiale de fotbal, precum și antrenamentele echipelor din centrele de copii și juniori. Deoarece în zonă nu se găsesc spații verzi, destinaţia de agrement se completează prin amenajarea unei zone verzi, tip parc, cât și a mai multor locuri de parcare pentru locuitorii zonei și pentru cei care își desfășoară activitatea profesională în zonă.Prin realizarea acestui proiect se obţine un centru bine integrat și relaționat de vecinătăţi, atât cu cele existente, cât şi cu cele propuse spre a fi realizate.


Din cauza creșterii prețurilor pe piața construcțiilor, a fost actualizată suma, valoarea estimată pentru realizarea Proiectului Tehnic și a execuției lucrărilor fiind acum de 102.252.657 lei, fără TVA.Sursa de finanțare a investiției este bugetul local. Durata contractului este de 31 de luni.
Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare:31.10.2022, ora 15″, anunță primăria.

Related posts

Zeci de descinderi DIICOT în Timiș, Severin și Doj: traficanți de arme și falsificatori de bani, săltați cu mascații

Mădălina Staicu

Un bărbat din Timișoara a fost rupt în bătaie chiar de hoțul pe care îl surprinsese când îi spărgea mașina: Poliția l-a reținut pe agresor

Mădălina Staicu

Dominic Fritz anunță salvarea Colterm pe bani europeni: șansa depinde de PNRR, iar primarul se laudă cu fonduri mari, la fel ca amenzile încasate din cauza lui

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: