Actualitate Administrație Politică

Sorin Grindeanu face anunțul zilei: Cinci oferte au fost depuse pentru construcția centurii de Vest Timișoara

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, face anunțul zilei: Cinci oferte au fost depuse pentru construcția centurii de Vest sau a variantei de ocolire a Timișoarei. E vorba de aproape 14 kilometri, iar lucrările ar putea fi gata în circa doi ani și jumătate.

„Astăzi, la termenul limită stabilit, au fost depuse 5 oferte pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție ale VO Timișoara Vest în lungime de aproximativ 13,90 km.Ofretele au fost depuse de către constructori și Asocieri din România, Ucraina, Turcia și Spania.Valoarea lucrărilor de proiectare și construcție a Variantei Ocolitoare Timișoara Vest, finațate din Fonduri Europene Nerambursabile este de peste 1,69 miliarde lei fără TVA.După semnarea contractului, antreprenorul va avea la dispoziție 30 de luni (6 luni proiectare și 24 de luni execuție) pentru finalizarea lucrărilor.VO Timișoara Vest face parte din rețeaua TEN-T Centrală, va realiza conexiunea rutieră între DN CenturaTimișoara și Varianta Ocolitoare Timișoara Sud (în execuție) și va sprijini inclusiv dezvoltarea economică regională”, anunță Sorin Grindeanu.

Această centură va avea profil de Drum Național cu două benzi pe sens, iar în cadrul contractului vor fi realizate 10 lucrări de artă, din care 3 sunt de o complexitate tehnică ridicată:

– Pasaj pe varianta de ocolire peste DN59+

Pasaj peste CF100 în lungime de ~750 m,

– Pasaj pe varianta de ocolire peste DN 6 și CFR133 în lungime de ~450 m –

Pod pe varianta de ocolire peste râul Bega și peste rezervoarele de nămol în lungime de ~450 m.

De asemenea, pentru asigurarea relațiilor de trafic, se vor amenaja 4 noduri rutiere după cum urmează:1. Nod rutier la intersecția Varianta ocolitoare Timișoara Vest cu DN69 (E671) și Drumul național Centura Timișoara (DNCT);2. Nod rutier la intersecția Varianta ocolitoare Timișoara Vest cu DN6;3. Nod rutier la intersecția Varianta ocolitoare Timișoara Vest cu DN59A;4. Nod rutier la intersecția Variantei Ocolitoare Timișoara Vest cu Radiala Nouă de Vest (C30).

Related posts

Un fost președinte al Colegiului Medicilor TOACĂ obligația termoscanării: Deci este ineficient total

Mădălina Staicu

Accident GRAV, lângă Lugoj: o tânără de 14 ani a ajuns inconștientă la spital

Mădălina Staicu

VEȘTI PROASTE: rata de infectare din Timiș continuă să crească: în Timișoara, infectările nu scad

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: