Actualitate Administrație Featured Politică

Sondaj care dă fiori reci USR: Majoritatea românilor cred că România merge în direcția greșită, dar ar vota tot cu PSD și PNL

Sigla PSD

Exact așa! Majoritatea românilor cred că țara merge într-o direcție greșită, însă când vine vorba de schimbare, Dumnezeu cu mila. E concluzia celui mai recent sondaj CURS, care arată că deși românii vor eliminarea pensiilor speciale, inițiatorii lor, PNL și PSD, sunt tot în topul intenției de vot!

Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS a publicat datele celui mai recent sondaj de tip omnibus, realizat în perioada 10-20 ianuarie 2023. Potrivit sondajului, 83% dintre români spun că pensiile speciale ar trebui eliminate. De asemenea, 75% dintre respondenţi cred că România se îndreaptă spre o direcţie greşită, doar 12% spun că direacţia este bună, în timp ce 13% nu pot să se pronunţe.

Cu toate acestea, românii ar vota tot cu cei care susţin pensiile specxaile şi duc ţara într-o direcţie greşită. Faţă de luna precedentă, PSD şi AUR sunt în creştere, în timp ce PNL şi USR (singurul partid care se împotriveşte pensiilor speciale) sunt în scădere.

Astfel, întrebaţi cu ce partide ar vota, „dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare”, respondenţii au răspuns astfel:

PSD – 36% (34% în noiembrie 2022)

PNL – 22% (24% în noiembrie 2022

AUR – 14% (12% în noiembrie 2022)

USR – 8% (9% în noiembrie 2022)

UDMR – 5% (5% în noiembrie 2022)

PMP – 4% (4% în noiembrie 2022)

PU-SL – 4% (4% în noiembrie 2022)

Alt partid – 7% (Forța Dreptei, ALDE, REPER, SOS România, Pro România, PER, ApP)

În ceea ce priveşte prezenţa la vot, aceasta ar fi de 40%.

Related posts

Video – Cu ce se mai ocupă politicienii din Timiș! Prefectul Mihai Ritivoiu dezvăluie care a fost porecla sa din copilărie

Mădălina Staicu

România SARE de 1.000 cazuri NOI de coronavirus pe zi: 372 de retestați

Mădălina Staicu

Descinderi DIICOT la traficanții de migranți din Timiș, Arad și Hunedoara: Cum acționa rețeaua INTERNAȚIONALĂ

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: