Actualitate Administrație Featured

Slavă electorală! Timișorenii vor afla cu precizie când vin autobuzele și tramvaiele STPT în stație!

Noroc mare cu campania electorală! Administrația Fritz promite să rezvolve cea mai enervantă problemă din oraș, cea a graficelor greșite de pe panourile STPT. Primăria Municipiului Timișoara, STPT și SMTT lansează astăzi sistemul integrat cu GPS, aplicație și Open Data, care ajută călătorii să afle în timp real cât mai au de așteptat în stație. Datele GPS sunt citite în Tranzy.app, iar sistemul permite afișarea orarului pentru fiecare mijloc de transport în comun în parte, cu sosirile și plecările din stații, dar și poziția în timp real, pe hartă, a tramvaielor, autobuzelor și troleibuzelor aflate pe traseu în acel moment, pe o linie selectată.

Astfel, călătorii vor afla dacă au timp să prindă în stație mijloacele de transport în comun, când este programat să ajungă următorul, dar și când vor ajunge la destinație. Într-o primă etapă, dacă va fi necesar, sistemul va fi optimizat în funcție de feedback-ul utilizatorilor, iar în perioada următoare vor fi reprogramate ecranele din stații.

“Facem azi încă un pas pentru creșterea atractivității și predictibilității transportului public în Timișoara. De azi, timișorenii au la dispoziție pe telefon o aplicație ușor de folosit care îi ajută să își planifice deplasările și să nu mai piardă timp inutil în stații. Este o facilitate pe care timișorenii care folosesc transportul public o așteaptă de ceva vreme și mă bucur că acum devine realitate. Strategia noastră este să transformăm transportul public în principala opțiune de călătorie a timișorenilor. Sistemul de mobilitate al oricărui oraș modern are în centru un sistem de transport public eficient. Vom continua cu înnoirea flotei de transport public, în câteva zile urmând să ajungă la Timișoara primul tramvai dintr-un nou lot de 17 tramvaie moderne”, a precizat primarul Dominic Fritz. 

Pentru a folosi aplicația Tranzy.app, este necesară descărcarea și instalarea acesteia din Google Play sau Appstore. Instalarea aplicației se face rapid și ușor și durează sub 2 minute.

Related posts

Flăcări URIAȘE și FUM GROS, pe Torontalului: pompierii au intervenit urgent

Mădălina Staicu

GCS anunță al 44-lea deces care au fi fost cauzat de coronavirus: bărbat de 74 de ani, cu diabet zaharat

Mădălina Staicu

Focarul de pestă porcină – Se ridică restricțiile sanitare veterinare din zona Cenei

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: