Actualitate Featured Politică Sănătate

Șeful PSD Timiș, după semnarea finanțării pentru Institutul Oncologic: Timișoara merita 240 de milioane de euro, Rafila a înțeles

Ziua de 30 martie 2023 a fost una istorică pentru Timișoara – E ziua în care, după peste 15 ani, s-a semnat un nou contract prin PNRR pentru ca ruina de pe Torontalului să devină Institut Oncologic. La semnarea actelor a luat parte chiar ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Șeful PSD Timiș, Alfred Simonis, a marcat momentul cu un mesaj pe Facebook:

„O investiție de 240 de milioane de euro în infrastructura de sănătate din Timișoara era de neimaginat în urmă cu câțiva ani și vreau să îi mulțumesc ministrului Alexandru Rafila pentru că a înțeles că Timișoara are dreptul la acești bani. Este vorba, mai exact, de contractul de finanțare pentru Institutul Regional de Oncologie din orașul nostru, al cărui contract de finanțare a fost semnat astăzi.Zona de vest a țării nu mai este văduvită de investiții, cel puțin în sistemul de sănătate pentru că, pe lângă Institutul de Oncologie, s-au mai semnat două contracte de finanțare: unul pentru o nouă maternitate la Arad și al doilea pentru Spitalul Municipal Lugoj, care însumează alte 250 de milioane de euro. Lucrurile merg în direcția corectă.Însă nu aș vrea să ne oprim aici și tocmai din acest motiv am făcut un apel public către toți decidenții politici din Timiș și Timișoara, către specialiști din diferite domenii, mediul de afaceri, rectorii universităților și așa mai departe, să ne unim forțele pentru a atrage noi investiții în județul nostru. Ceea ce s-a întâmplat cu cele trei spitale despre care vorbeam este dovada că se poate, cu condiția să punem de-o parte orgoliile politice sau personale”, a scris pe Facebook Simonis.

Related posts

Raed Arafat SPULBERĂ bucuria Crăciunului: Să limităm la MAXIM contactul

Mădălina Staicu

Avertismentul medicului Virgil Musta: Restaurantele pot reprezenta un focar de infecţie important

Mădălina Staicu

SCAD iar infectările în Timiș: Dumbrăvița e tot cea mai vaccinată și infectată comună

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: