Actualitate Administrație Featured Politică Sănătate

Ședință la Prefectura Timiș: Timișoara e SUB LUPĂ timp de două săptămâni, pentru a se vedea dacă se impune carantina

DSP Timiș analizează situația din Timișoara și evoluția infectărilor cu coronavirus pentru a vedea dacă se impune sau nu intrarea în carantină. Decizia va fi comunicată după două săptămâni, timp în care are loc monitorizarea, În prezent, orașul are o rată de infectare de 8.3 la mie.

Prefectul județului Timiș a făcut o informare privind situația de la nivelul celor 8 unități administrativ-teritoriale aflate în carantină, care ar trebui ca mâine, la ora 5,  să încheie cele 14 zile de carantinare. A reieșit faptul că la Moșnita Nouă, Giroc, Ghiroda, Dudeștii Noi și Dumbrăvița numărul de cazuri nu a scăzut, iar rata de incidență a crescut, astfel că Direcția de Sănătate Publică Timiș analizează dacă se impune prelungirea carantinării. O analiză privind necesitatea carantinării se face, de către Direcția de Sănătate Publică,  și pentru municipiile Timișoara și Lugoj.

Totodată, prefectul Liliana Oneț a punctat faptul că sâmbătă, orașele Ciacova și Sânnicolau Mare își încheie perioada de carantinare. Iar dacă la Ciacova se observă un trend descrescător vizibil, la Sânnicolau Mare  acesta nu este descrescător, iar DSP analizează dacă se impune prelungirea măsurii de carantinare.

Prefectul județului Timiș a cerut primarilor să țină în permanență legătura cu cetățenii,  mesajul fiind,  recomandarea  evitării oricăror întâlniri, fără a respecta normele de protecție, chiar dacă este vorba de rude apropiate. În acest moment este o răspândire  comunitară a coronavirusului și toată lumea trebuie să fie conștientă de importanța măsurilor de protecție.

De asemenea, conform Direcției de Sănătate Publică Timiș, la ora actuală  trendul pe județ este într-o ușoară creștere, pe o analiză pentru ultimele 14 zile. La ora actuală avem o stagnare  la nivelul cazurilor și în condițiile în care se respectă măsurile,  se așteaptă ca la sfârșitul acestei luni să se treacă pe un trend descrescător.

Related posts

JENANT – Ministrul Transporturilor promite, DIN NOU, deschiderea Lotului 3 din Autostrada Lugoj – Deva

Mădălina Staicu

MANIPULARE grosolană: 592 de noi cazuri de coronavirus în România – Peste jumătate din ele sunt de fapt retestări

Mădălina Staicu

Alin Nica și-a preluat mandatul la șefia CJ Timiș: Ne așteaptă momente dificilei

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: