Actualitate Featured Politică

Secretar de stat de la PMP Timiș, la Ministerul Transporturilor: Valeriu Lupu ar fi fost implicat într-o tragedie cu 48 de morți

ultima ora

Scandal de presă după ce timișoreanul Valeriu Lupu a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Acesta a fost membru al conducerii Aeroportului Timișoara și face parte din PMP. De numele lui Lupu este legată una dintre cele mai mari tragedii aeriene cu nu mai puțin de 48 de victime. PMP susține însă că acesta nu ar avea nicio vină pentru evenimentul șocant.

”De numele lui Lupu este legată una dintre cele mai mari tragedii aeriene. Până în 1995, Lupu a fost director al companiei Banat Air. Din cauza sa, la 13 decembrie 1995, 41 de pa­sa­geri şi șapte membri ai echipajului unei curse Banat Air şi-au pierdut viaţa după ce avionul companiei pe care o conducea s-a prăbuşit imediat după decolarea de pe Aeroportul din Ve­ro­na. Lupu a fost dat în judecată de toate rudele celor morţi în accident, după ce autorităţile italiene au concluzionat că de vină a fost chiar Va­le­­riu Lupu, cel care nu a apro­bat plata pentru degivrarea avionului înainte de decolare. Preţul zgârceniei: 50 de morţi pentru o degivrare care costa 500 de euro”, a notat jurnalul.ro.

PMP însă susține că Lupu nu este vinovat de tragedia cu pricina:

„Subliniem faptul ca la desemnarea dlui. Lupu in aceasta functie, sa avut in vedere:

In primul rand profesionalismul acestuia, a carui experienta profesionala nu poate fi pusa la indoiala, intrucat in ultimi 35 ani, a activat in domeniu aeronautic, fiind absolvent al ACADEMIEI MILITARE DE AVIATIE, Sectiunea – Aviatie Civila, Specializarea – Control Trafic Aerian, studii completate cu FACULTATEA DE ELECTROTEHNICA SI TELECOMUNICATII, Specializarea – Inginer Transporturii si Telecomunicatii din cadrul Institutului Politehnic Timisoara; Subsecvent au fost absolvite Cursuri specifice Managmentului SIGURANTEI TRAFICULUI AERIAN, precum si Cursuri specifice Managementului SECURITATII AERONAUTICE;

Faptul ca paleta activitatilor desfasurate de dl. Lupu, in toti acesti ani, a vizat principalele domenii aflate in sarcina Ministerului Transporturilor – Sectiunea Aviatie, respectiv:

1 Managementul Traficului Aerian;

1 Managementul Companiilor Aeriene;

1 Managementul Operatiunilor Aeroportuare;

In acest context, anumite informatii cu caracter defaimator, ce vizeaza un tragic accident din 1995, petrecut pe Aeroportul Verona, nu are nici o relevanta, intrucat:

1) Societatea Banat Air Service, condusa de dl. Valeriu Lupu, a inchiriat un zbor charter ce urma sa fie executat de compania ROMAVIA. Toate responsabilitatile privitoare la desfasurarea zborului respectiv, reveneau companiei ROMAVIA.

2) Dovada acestui fapt, o reprezinta faptul ca concluziile COMISIEI DE ANCHETA din ITALIA, au evidentiat in mod clar, faptul ca nici un moment Banat Air Service sau dl. Lupu Valeriu, nu au avut nici o vina, intrucat nu aveau responsabilitati cu privire la desfasurarea acelui zbor.

Concluzia finala este ca nici compania Banat Air Service si nici dl. LUPU Valeriu personal, nu au avut ca si consecinta responsabilitati juridice sau penale in legatura cu acea catastrofa.

In acest context, consideram ca unele informatii aparute in spatiul public, vizeaza doar defaimarea persoanei dlui Lupu Valeriu si are legatura cu numirea acestuia in calitate de secretar de stat”, transmite PMP.

Related posts

Se modernizează în forță: Primăria Giarmata a montat coșuri de gunoi pentru colectare selectivă

Mădălina Staicu

ACUZAȚII GRAVE legate de maratonul de vaccinare de la CRAFT: SUTE de oameni au fost programați la aceeași oră, ca să pară că e de succes

Mădălina Staicu

România a intrat oficial în stare de ALERTĂ: măștile sunt obligatorii în spații închise, terasele și restaurantele rămân închise, ieșirea din localitate, doar cu declarație

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: