Actualitate Administrație Featured Politică

Scandal de corupție în ograda lui Sorin Grindeanu: Consiliul Concurenței anchetează licitații trucate la CNAIR

Scandal de corupție la CNAIR, companie aflată în subordinea vicepremierului Sorin Grindeanu, de la PSD. Consiliul Concurenței a deschis o anchetă, suspectând că mai multe licitații au fost trucate.

Consiliul Concurenţei a declanşat două investigații privind posibile trucări ale licitațiilor organizate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR SA), prin Direcțiile de Drumuri și Poduri (DRDP) Constanța, Brașov, București și Timișoara.

Cele două investigații ale Consiliului Concurenţei privind posibile trucări ale licitațiilor organizate de CNAIR SA, prin Direcțiile de Drumuri și Poduri (DRDP) Constanța, Brașov, București și Timișoara vizează atribuirea contractelor de lucrări de întreținere a rețelei de drumuri naționale și autostrăzi aflate în administrarea acestor direcții.

Autoritatea de concurenţă are indicii că firmele și-ar fi coordonat politicile comerciale astfel să își împartă lucrările în cadrul procedurilor de achiziție publică organizate de direcțiile regionale de drumuri și poduri.

În acest context, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile companiilor vizate de cele două investigații: Oyl Company Holding AG SRL, Asfalt Dobrogea SRL, Autoprima Serv SRL. Saga Infrastructură SRL, Trecon Logistic SRL, Tredeco Holding SRL, Data Capture SRL, Geo Drumuri Banat SRL și CLR-Denis Montaj SRL.

„Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate. Efectuarea acestora nu reprezintă o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor. În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor”, arată Consiliul Concurenţei într-un comunicat de presă transmis miercuri.

Legea concurenței interzice orice înţelegeri între companii şi practici concertate care împiedică, restrâng sau denaturează concurenţa pe piaţa românească.

Related posts

Statistica ZILEI: 1.452 de bolnavi de coronavirus în România / 160 de cazuri noi, 25 în stare gravă

Mădălina Staicu

Gara de Nord intră în reabilitare…iar! De data asta vin și bani prin PNRR

Mădălina Staicu

BOMBĂ cu ceas în Parlament: Alfred Simonis anunță că PSD depune moțiune de cenzură până vinerea viitoare

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: