Extern

Rusia e bună de plată

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că Rusia trebuie să plătească 126.000 de euro ca prejudicii morale și 5.000 de euro reprezentând cheltuieli de reprezentare către profesorii, elevii și părinții a patru școli cu predare în limba română din Transnistria.

„Curtea Europeană a Drepturilor Omului a făcut publice opt hotărâri ce includ 17 cauze privind încălcarea drepturilor omului în regiunea transnistreană”, se arată într-un comunicat al Asociației Promo-LEX, potrivit Mediafax.

Reclamanții sunt profesori, angajați, elevi și părinți din patru școli cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană: Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Dubăsari, Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Grigoriopol și Gimnaziul din satul Corjova, raionul Dubăsari”.

În februarie 2014, Ion Iovcev, directorul Licerului Teoretic „Lucian Blaga”, a fost oprit de către autoritățile transnistriene, împreună cu șoferul și cu contabila instituției de învățământ, fiind acuzați de contrabandă cu mijloace bănești, având la ei salariile profesorilor.

Related posts

Primăvară 2020 – Robu începe DEFILAREA cu …traseiști: primul pe listă, Claudiu Coman, care anunță PICANTERII din PSD

Mădălina Staicu

Spania se pregăteşte de alegeri

focustim

Exporturile de cereale ale Ucrainei, în creştere

focustim
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: