Actualitate Administrație Featured Sănătate

ROCADĂ de pandemie: Lugojul intră în carantină, Sânnicolau Mare și Ciacova ies

Decizie de ultimă oră în Timiș. Din cauza creșterii ratei de infectare, orașul Lugoj intră în carantină. Alte două localități ies din carantină, după ce în urma restricțiilor numărul infectărilor raportate a scăzut, conform celei mai noi informă a Prefecturii Timiș. Detalii despre deciziile luate puteți citi mai jos.

Analiza a fost făcută în baza Metodologiei de răspândire a riscului de răspândire a virusului SARS-COV 2 într-o comunitate/ localitate în vederea instituirii măsurii de carantină zonală / ridicare a măsurii de carantină elaborat de Centrul Național de Combatere a Bolilor.

 În urma analizei, Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de carantinare zonală a municipiului Lugoj. După ce INSP a dat aviz favorabil carantinării municipiului Lugoj, azi, la ora 12,30,  prefectul Liliana Oneț a convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare, pe o perioadă de 14 zile, a municipiului Lugoj. INSP a propus ca măsura să intre în vigoare la ora 0 a zilei de mâine, 21 noiembrie.

Hotărârea va fi transmisă de urgență către Centrului Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru instituirea carantinei zonale a municipiului Lugoj. Măsura de carantinare intră în vigoare de la emiterea Ordinului șefului DSU.

Având în vedere că în data de 21 noiembrie la ora 12.00, încetează măsura carantinării orașelor Sânnicolau Mare și Ciacova, tot în cursul zilei de azi, DSP a făcut o analiză pentru a se vedea dacă se impune sau nu prelungirea măsurii de carantinare a acestora. În urma analizei a reieșit faptul că, pentru ambele orașe, rata de incidență/1000 de locuitori este în scădere, la Ciacova aceasta ajungând chiar sub 3/1000 de locuitori. Analiza Direcției de Sănătate Publică Timiș a fost transmisă Institutului Național de Sănătate Publică.

Related posts

Nicolae Robu anunță că la Serviciul de Achiziții Publice nu se pot face presiuni nici în numele Sfântului Sisoe

Mădălina Staicu

BOMBA zilei în politică: Sorin Grindeanu ar putea reveni în PSD

Mădălina Staicu

Dispoziție URGENTĂ – DSP Timiș face ANCHETĂ în cazul femeii diagnosticate cu coroavirus

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: