Actualitate Administrație Featured

Ridicări de mașini pe modelul Îngerii Galbeni, din nou la Timișoara: Primăria Timișoara amenință cu Parchetul

ridicare masini

Vă faceți cumpărăturile la LIDL? Aveți mare grijă unde și cum vă parcați mașina, întrucât riscați să vă fie ridicată și să fiți nevoiți să plătiți bani frumoși pentru a o recupera. O nouă afacere de tipul Îngerii Galbeni, declarată în instanță ca fiind ilegală, lasă timișorenii care parchează la LIDL fără bani și fără mașini. Întrunită în ședință de urgență, Comisia de Circulație a primăriei anunță că va sesiza Parchetul dacă astfel de practici continuă.

„Comisia de Circulaţie a municipiului Timişoara s-a întrunit de urgenţă în data de 4.12.2019, pentru a analiza  faptul că unele centre comerciale/supermarket-uri practică blocarea roţilor autovehiculelor, ai căror conducători auto parcheză  în parcările acestora. Totodată, percep taxe de deblocare.

            Aducem la cunoştinţă faptul că aceste practici au fost realizate şi în trecut, de o altă societatea comercială, dar au fost considerate ilegale de către instanţele judecătoreşti competente de pe raza municipiului Timişoara.

         Având în vedere cele semnalate somăm public centrele comerciale/supermarket-urile care practică blocarea roţilor autovehiculelor în parcările lor, parcări care nu au acces controlat, ca în termen de 24 de ore să renunţe la aceste practici.

În caz de neconformare, Comisia de circulaţie îşi rezervă dreptul de a retrage avizele emise şi a proceda la începerea demersurilor legale pentru închiderea acceselor, precum şi de a sesiza Poliţia Română şi Parchetele competente.

         Cetăţenii care sunt/au fost victimele acestei practici sunt rugaţi să sesizeze Poliţia Română şi/sau Parchetele care au competenţe.

         Parcarea fără acces controlat este considerată deschisă circulaţiei publice şi se supune reglementărilor Codului Rutier, aprobat prin OUG nr. 195/2002.

         În conformitate cu prevederile Codului Rutier, aprobat prin OUG nr. 195/2002, singura societate comercială autorizată de Primăria Municipiului Timişoara să realizeze serviciul de blocare şi/sau ridicare, transport, depozitare şi eliberare a autovehiculelor numai în prezenţa personalului din cadrul Poliţiei Rutiere este Societatea Drumuri Municipale Timişoara SA”, anunță Primăria Timișoara.

Related posts

Nicolae Robu anunță că e mai ceva ca în filmele SF: la 65 de ani se simte ca la 30, doar că…îl dor genunchii!

Mădălina Staicu

ABERANT Comitetul pentru Situații de Urgență a decis: timișorenii sunt OBLIGAȚI să poarte mască în zona centrală a orașului

Mădălina Staicu

Klaus Iohannis a INTRAT VIJELIOS: cere ANULAREA acordului MAI-BOR. Vom avea înmormântări după Paști, dacă nu stăm acasă

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: