Actualitate Featured Sănătate

Reprezentantul României în OMS anunță DEZASTRUL: România va trece de 10.000 de cazuri de coronavirus

Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, și reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății vine cu vești crunte. Acesta a declarat, în cadrul Emisiunii Sinteza Zilei, că România va depăși cu mult pragul de 10.000 de cazuri de coronavirus.

Apropo de ce se discuta si in Romania, scenarii, cate cazuri vor fi, unii spun ca 10.000 inseamna varful. Nu 10.000 de cazuri reprezinta varful, reprezinta numarul de cazuri noi inregistrate in fiecare zi pentru ca daca noi o sa avem 10.000 de cazuri in doua luni nu o sa fie o problema pentru sistemul de sanatate pentru ca oamenii progresiv vor beneficia de servicii medicale. Problema este in cat timp ajungem la 10.000 de cazuri si sa monitorizam zilnic numarul de cazuri noi, asta o sa fie indicativul care ar trebui sa ne alerteze pe noi foarte mult. Deocamdata suntem in perioada asta pre sau inainte de transmiterea comunitara si probabil ca in zilele urmatoare o sa incepem si noi sa vedem o crestere rapida a numarului de cazuri. Trebuie sa fim pregatiti pentru asta in primul rand psihologic pentru ca trebuie sa transmitem populatiei un mesaj ca este o situatie care este posibil sa se intample (…) O sa ajungem sigur la 10.000″, a spus Rafila, conform știripesurse.ro.

Practic, în aceste zile, avem înregistrate sub 300 de cazuri, conform testărilor făcute de autorități. Rafila spune că vârful va fi atins undeva în lunile viitoare, iar explicația e una simplă. Românii întorși din diaspora merg acasă la rudele lor, iar cei mai mulți dintre aceștia nu respectă recomandările privind izolarea la domiciliu, astfel că infectează la rândul lor mulți alți români. Cei mai afectați vor fi vârstnicii, dar și cei care au alte boli grave precum cancer sau diabet.

Foto: B1 TV

Related posts

Nicolae Robu începe anul cu mesaje pentru dușmani: Din păcate, unii cotrăitori alături de noi sunt permanent negativi

Mădălina Staicu

Accident cu DOUĂ VICTIME, lângă Timișoara: o șoferiță neatentă a făcut prăpăd

Mădălina Staicu

VIDEO Prefectul județului Timiș a CITIT de pe foaie restricțiile impuse prin decretarea stării de urgență

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: