Actualitate Featured Sănătate

Raed Arafat SPULBERĂ SPECULAȚIILE! Purtarea măștii NE APĂRĂ de coronavirus

Medicul Raed Arafat atenționează că deși autoritățile din România recomandă purtarea de măști doar celor bolnavi sau care au diverse simptome de COVID-19, acestea sunt extrem de eficiente. Pe scurt, măștile de protejează de potențiale infecții chiar dacă nu sunt unele profesionale și sunt făcute de noi acasă, așa că șeful DSU ne recomandă să purtăm măști atunci când ieșim din casă.

„Cand am vorbit la inceputul pandemiei despre purtarea mastii de persoanele din strada, idea generala pe plan mondial a fost ca acest lucru nu are rost si au existat explicatii pertinente de ce sa nu devina purtatul mastii o practica generala, aceasta fiind recomandata numai persoanelor cu simptome. Unul din considerente a fost si lipsa majora a mastilor si necesitatea in primul rand de a le asigura personalului medical.

Recent insa, luand in considerare modul de raspandire a virusului inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, mai multe autoritati pe plan international au inceput sa recomande purtatul mastii, sau a orice alta forma de material de protectie pentru nas si gura, oriunde mergem in spatiile publice, in mijloacele de transport in comun sau cand suntem la intalnire cu altii. Dovezile recente arata ca acest comportament poate reduce raspandirea virusului care cauzeaza COVID 19 in comunitate.

Este cunoscut faptul ca nu prea gasim masti simple in piata si faptul ca in cazul in care gasim preturile pot fi exorbitante. De aceea au inceput sa apara alternative ce pot fi realizate acasa de oricine ca sa le poarte cand iese din casa.

Va dura pana ne vom obisnui cu aceasta practica dar din ce vad si din informatiile pe care le avem, ar fi bine sa incepem sa aplicam aceasta practica cat de repede posibil, indiferent de cine ar rade de noi si cat de haios sau ciudat am arata.

Masurile luate pana acum de autoritatile din Romania au fost unele cu impact pozitiv, purtarea mastii sau a orice material care poate impiedica ca particolele care se raspandesc cand vorbim, tusim sau stranutam, sa ajunga la altii sau la noi si sa duca la raspandirea virusului, ar fi o masura suplimentara care sa vina in sprijinul celor care se lupta cu acest virus si in sprijinul nostru a tuturor pentru a ne proteja si a proteja pe altii.

Aduceti-va aminte, nu este nevoie de masca medicala ca sa va protejati si sa protejati pe altii… puteti improviza! Totodata daca faceti acest lucru si va confectionati o masca acasa, nu uitati sa o spalati zilnic cand va intoarceti acasa, si sa o calcati. Nu uitati ca numain impreuna putem invinge acest virus!”, scrie Raed Arafat pe Facebook.

Related posts

Prefectul Ritivoiu merge zilnic în ‘casa șpăgarilor’: Serviciul de Permise, cu accelerația la podea

Mădălina Staicu

Gata cu ÎNGHEȚATUL în case: Colterm anunță că dă căldură

Mădălina Staicu

Rezultatele la Bacalaureat au fost afișate: 12 elevi din Timiș au luat nota 10

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: