Actualitate Featured Sănătate

Raed Arafat LAUDĂ încălcarea drepturilor românilor: E normal să li se ia temperatura la magazin

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, critică românii care nu vor să îi lase pe paznicii magazinelor să le ia temperatura cu termoscannere. Arafat spune că este vorba de un proces normal, însă nu pomenește nimic de Legea 46/2003 care precizează, la Articolul 13, că pacienții au dreptul să se opună unor proceduri medicale.

„Eu cred că trebuie să ne obişnuim cu acest lucru, adică îți ia temperatura de la distanță, nu te atinge, nu face nimic, doar că-ți ia temperatura. Dacă se afișează o temperatură peste 37,3 da, nu ți se permite să intri, înseamnă că trebuie să consulți un medic. Este normal în faza asta. De ce? Pentru că dacă intri acolo, nu știi dacă ești bolnav, nu știi acest lucru sau, în cunoștință de cauză, intri cu febră înăuntru, în magazin, pui în risc viaţa altora. Această măsură este una foarte normală”, a spus Raed Arafat, care a observat că „deja există un curent care să convingă oamenii să refuze acest lucru, să nu accepte”.

Related posts

Ales cu voturile a 15% din timișoreni, Nicolae Robu anunță că susține alegerea primarilor în două tururi pentru că Iohannis știe mai bine

Mădălina Staicu

Nelu Tătaru, în INSPECȚIE FULGER la Odobescu și Babeș: LAUDE pentru medicii de la ambele unități medicale

Mădălina Staicu

FRICA de coronavirus îi ÎMBOGĂTEȘTE pe cei lipsiți de SCRUPULE: măștile medicinale se vând la prețuri URIAȘE

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: