Actualitate Eveniment Featured Sănătate

Raed Arafat, IEȘIRE DURĂ la adresa elevilor, înainte de începerea școlii: Nu vrei să porți mască? Ieși afară!

Șeful DSU, Raed Arafat, ieșire dură la adresa elevilor. Noul an școlar se dechide luni, însă este de așteptat ca mulți elevi să nu dorească să poarte măști la școală, deși au această obligație. Soluția lui Arafat? Elevii să fie dați afară de la ore, fără discuții.

„Copilul va înțelege regulile dacă i le explicăm. Mai greu va fi cu cei care au stat într-un anturaj care nu recunoșteau existența virusului. La fel se va comporta în școală dacă părinții sunt negaționiști.

Profesorii poate sunt cei mai în măsură să știe cum se comportă elevii în școală. Clar că sunt unii care nu vor respecta, dar revine rolul școlii să explice și să impună regulile. Dacă școala impune ferm regulile, atunci copilul înțelege că trebuie să le respecte.  Copilul trebuie să vadă exemplul la școală și acasă.

Unele canale au promovat că nu e bună masca, deci e clar că acest lucru face mai greu. Elevii au internet și văd aceste postări. E clar că la început va fi greu. Nu vrei să porți mască? Ieși afară! Va conta foarte mult ce a auzit copilul de la anturajul lui. Copilul ar putea să fie vector de transmitere în familie. El este, totuși, scutit de manifestarea gravă a acestei boli.

Poate că la universitate va fi mai ușor. Sunt de exemplu două exemple la Facultatea de Medicină: cursurile și pratică. Medicina nu o poți face online. Sunt meserii pe care nu poți să le înveți online. La un moment dat trebuie găsită o modalitate. E o provocare acest lucru. Noi încă suntem în fața unei boli, dar știm totuși puțin. Orice boală o descoperi pe parcursul unor mai multor luni și ani și să apuci să corelezi informații despre boală”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Related posts

BLATUL PSD Timiș – PNL Timiș pe Primăria Timișoara capătă PROPORȚII, sub conducerea lui Alfred Simonis: USR dă clasă PSD!

Mădălina Staicu

Întreruperi de curent

focustim

TUPEU Cu zona de nord uitată de peste 8 ani de zile, Robu anunță că a făcut mii de locuri de parcare în Timișoara

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: