Actualitate Featured Sănătate

Raed Arafat a anunțat CÂND vom scăpa de mască – vestea nu e DELOC BUNĂ

Campania de vaccinare din România decurge greoi din cauza lipsei dozelor de vaccin. Pfizer, principalul furnizor de vaccinuri din România, a redus producția pentru a-și spori capacitatea. Deocamdată, în țara noastră au fost vaccinate doar cadrele medicale, urmând ca în etapa a doua, care se desfășoară în prezent, să fie vaccinați vârstnicii și cei cu meserii cu mare expunere, precum profesorii.

Șeful DSU, Raed Arafat, spune că România poate scăpa de mască doar dacă suficient de mulți oameni se vor vaccina, astfel încât rata de transmitere să scadă.

”Cred că la momentul în care vom ajunge la un procent de vaccinare mai mare şi la reducerea răspândirii virusului într-un mod semnificativ, să înceapă discuţiile cam unde va fi obligatorie masca şi unde nu. Poate că începe să dispară treptat din obligativitatea în aer liber, încet – încet să dispară şi din obligativitatea în spaţiile închise, dar cu anumite condiţii. Nu cred că va fi o dispariţie imediată, dar va fi o dispariţie treptată a regulilor de purtare a măştii şi asta depinde de o analiză a situaţiei epidemiologice şi de recomandările care vor veni din partea epidemiologilor”, a mai precizat Arafat.

Related posts

Cocaină, amfetamină şi marijuana, cocktail-ul consumat de criminalul din Făget

focustim

Chef criminal! Un tânăr beat criță a murit după ce a căzut de la etajul zece al unui bloc de pe Gheorghe Lazăr,

Mădălina Staicu

„RAPORTUL” primarului, pe 2020, de NOAPTEA MINȚII: primăria se laudă că orașul e curat și că a ridicat migranții de pe străzi

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: